Consilierii județeni ai Clujului au votat! Proiectul Tetarom V rămâne istorie

Consilierii județeni ai Clujului au votat! Proiectul Tetarom V rămâne istorie
| Foto: arhiva CJ Cluj

Parcul Industrial Tetarom V din comuna Luna rămâne doar la stadiul de proiect pe hârtie. Consiliul Județean Cluj a votat pentru încetarea asocierii dintre Județul Cluj, Comuna Luna și Municipiul Câmpia Turzii pentru realizarea proiectului ce ar fi putut găzdui un mega-investitor străin și ar fi putut genera sute de locuri de muncă.

Așadar, după ce la mijlocul anului trecut s-a votat ca forul administrativ județean clujean să „rupă” colaborarea cu primăria Feleacu pentru Tetarom IV, același lucru s-a întâmplat și marți, 31 ianuarie 2023, cu Tetarom V din Luna.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a explicat cum s-a ajuns la această decizie:

„Este vorba de o regândire a protocolului între celei trei entități astfel încât Primăria Luna să aibă libertatea de a se comporta ca un proprietar și de a găsi un eventual partener. De asemenea, noi să nu putem interfera în chestiunea aceasta având în vedere că nu am reușit atunci când am propus să investim sumele stabilite, de 8 milioane inițial, iar apoi au fost mai mari. Înțeleg din spusele comunei că sunt interesat firme care să preia direct de la ei sau să se asocieze, ceea ce ne bucură. Îi susținem cu tot ceea ce noi putem pentru fi acolo un parc chiar dacă nu este sub egida Tetarom”, a afirmat Tișe.

Amintim, în ultimii doi ani s-a vorbit că un investitor străin ar putea prelua integral sau investi în Tetarom V. Prima oară s-a vorbit de un gigant mondial al producției de baterii care este interesat de o investiție în viitorul parc industrial.

Ba mai mult, chiar anul trecut s-a spus despre Cluj că ar putea deveni al treilea județ din România unde se produc mașini, după Argeș și Dolj. Alin Tișe anunța, la începutul lunii februarie a anului trecut, intenția unei companii din domeniul automotive de a ocupa integral parcul Tetarom V din comuna Luna.

Se pare că niciuna dintre aceste discuții nu s-a concretizat în ceva mai mult, iar proiectul Tetarom V va rămâne doar o  amintire la ceea ce ar fi putut fi. În septembrie 2022, comuna Luna a comunicat Consiliului Județean acordul privind încetarea contractului de asociere.

„În acest context, se impune necesitatea încheierii unui acord de încetare a contractului de asociere și abrogarea unor hotărâri ale Consiliului Județean Cluj privind realizarea obiectivului de investiții Tetarom V”, se arată în documentația proiectului de hotărâre.

Comenteaza