Consilier USR, despre noul autobuzul spre aeroport Cluj: "riscă să fie un eșec"

Consilier USR, despre noul autobuzul spre aeroport Cluj: "riscă să fie un eșec"

Consilierul local USR Alexandra Oană se declară dezamăgită de implementarea liniei expres aeroport. 

"CTP Cluj-Napoca a anunțat înființarea mult așteptatei linii Aeroport Expres, ce ar urma să lege Aeroportul Avram Iancu de la Piața Mihai Viteazul.

Linia ce va opera începând de săptămâna viitoare la prețul de 6 lei/călătorie pornește din parcarea aeroportului, cu acces atât la terminalul de Plecări, cât și la Sosiri, dar se oprește în Piața Mihai Viteazul, fără să își continue traseul spre zona gării și autogării. Cu alte cuvinte, Aeroport Expres eșuează să asigure conexiunea Aeroport- Gară-Autogară, așa cum ne-am fi așteptat cu toții și cum ar impune bunele practici de mobilitate urbană.

De asemenea, costul unei călătorii pe linia Aeroport Express este dublu față de costul călătoriilor pe liniile cu care se suprapune parțial. Linia 5, de exemplu, are un traseu mai lung, la jumătate din preț.

Atrag atenția CTP că lipsa conexiunii directe cu gara și autogara, lipsa curselor pe timpul nopții, precum și tariul dublu periclitează atractivitatea liniei Aeroport Expres și riscă să o condamne la eșec. După ce am așteptat atât de mult introducerea acestei linii e dezamăgitor să o vedem implementată atât de deficitară", a declarat Alexandra Oană.

Începând de marți, 2 mai 2023, va fi introdusă o nouă linie pentru transportul public din municipiu, linia A1E, pe ruta Aeroportul Internațional „Avram Iancu” - Piața Mihai Viteazul.

Pe linia A1E vor circula autobuze electrice care vor intra în parcarea aeroportului, atât la terminalul plecări, cât și la terminalul sosiri, pentru a facilita accesul la transportul public direct din aeroport. Orarul de circulație poate fi consultat în aplicația Tranzy sau pe site-ul Companiei de Transport Public Cluj-Napoca: https://ctpcj.ro/.../ro/orare-linii/linie-expres/linia-a1e

Prețul unei călătorii va fi de 6 lei, biletul se va putea achiziționa direct de la POS-urile din autobuze, iar pentru a opri în stație, călătorii vor trebui să utilizeze butoanele de comandă din interiorul autobuzului.

Comenteaza