Comuna Chinteni devine SMART cu bani din PNRR. „Primărița de fier” a semnat contractul

Comuna Chinteni devine SMART cu bani din PNRR. „Primărița de fier” a semnat contractul
| Foto: Facebook.com/magdalenaluciu.suciu

Este vorba de o investiție de aproximativ 2,2 milioane de lei, bani cu care se vor achizționa, printre altele, mobilier urban inteligent, camere de supraveghere video, dar și o dronă.

Potrivit primăriției Lucia Suciu, comuna Chinteni este demult o comună performantă, iar acum se dorește să se facă pasul către titulatura de comună „smart”.

„BANI DIN PNRR PENTRU CHINTENI!

Dragii mei, am semnat azi (luni - n.red.), la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, contractul de finanțare pentru obiectivul de investiții "Dezvoltarea sistemelor inteligente de management local în comuna Chinteni", depus prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Valoarea totală a investiției este de 2.195.407,53 lei. Ce vom face cu banii aceștia? Cumpărăm mobilier urban inteligent, acele băncuțe smart care au prize USB, iluminat cu sistem LED și conexiune la internet, fiind alimentate cu ajutorul unor panouri fotovoltaice. Sunt confortabile, se pot utiliza atât de cei care doresc să socializeze, cât și de cei care doar își trag sufletul.

Foarte importantă este componenta de achiziție și instalare a unor camere de supraveghere video. Va crește astfel gradul de siguranță a cetățenilor. Aceste camere ne vor oferi date în timp real despre nedorite incidente, trafic sau despre eventuale rampe ilegale de deșeuri.

De asemenea, vom cumpăra o dronă pe care o vom putea folosi în cazul unor zone și situații de risc. Suntem de multă vreme o comună performantă, dar ne-am propus să devenim și o comună smart. Am convingerea că aceste investiții ne ajută să creștem gradul de fericire al fiecăruia dintre noi, ceea ce numim “calitatea vieții”. Chinteniul poate și trebuie să țină pasul cu progresul digital”, a transmis edilul comunei clujene.

Comenteaza