Compania de Transport Public își întinde "tentaculele" în zona metropolitană

Compania de Transport Public își întinde "tentaculele" în zona metropolitană

Mai multe linii de transport public operate de compania clujeană se vor duce către comune din vecinătatea municipiului. De luni încep probele la o linie metropolitană care va uni Cluj-Napoca de localitatea Feleacu.    

"În urma discuțiilor purtate cu cei de la CTP, începând de luni, 15 februarie, se reintroduce o cursă pe linia M11, cu plecare la ora 08:40, din Piața Cipariu, și la 09:05, din Feleacu, de La Tău. Pentru moment această cursă este în perioada de probă.

Totodată, se poartă discuții pentru suplimentarea autobuzelor care pleacă dimineață pe linia M12 și găsirea unei soluții care să mulțumească atât elevii, cât și persoanele care lucrează în schimbul doi. În primă instanță, începând de luni, autobuzul de pe linia M12 va pleca din Piața Cipariu la ora 12:10, iar din Vâlcele, tot la ora 12:35", a precizat primarul Feleacului, Gabriel Costea.

Acesta a îndemnat locuitorii din comună să propună și alte variante pe care edilul să le negocieze cu conducerea CTP, dacă se vor dovedi utile. În ianuarie, CTP a introdus traseele metropolitane M51, spre Gilău, și M52, spre Someșul Rece. Programele de circulație vor fi adaptate în funcție de necesitățile publicului călător și în funcție de analizele de trafic.

"Un gând bun pentru primarul Clujului, Emil Boc, și pentru ceilalți primari din zona metropolitană, care au acceptat intrarea Gilăului în Asociația Metropolitană de Transport Public. Mulțumiri conducerii CTP Cluj, în special directorului Liviu Neag, pentru deschidere și implicare", a transmis primarul Gilăului, Gelu Topan.

Comenteaza