Compania de Transport Public cumpără 10 autobuze noi. Ce facilități vor fi pentru călători

Compania de Transport Public cumpără 10 autobuze noi. Ce facilități vor fi pentru călători

Compania de Transport Public Cluj-Napoca a lansat o licitație pentru achiziția a maxim 10 autobuze noi.

Mai exact, procedura vizează ”achiziția a maxim 10 bucăți de autobuze diesel noi, cu o lungime care să nu depășească 9,5 m, categoria M3 clasa II, cu motor EURO VI D, achiziție comună cu Municipiul Cluj-Napoca. Municipiul Cluj –Napoca va finanța 8 autobuze și va încheia contractele subsecvente pentru acestea, iar 2 bucăți se vor finanța din surse proprii și CTP va încheia contractele subsecvente pentru acestea”, se precizează în documentația de licitație.

Durata contractului este de 48 de luni, iar ofertele se pot depune până în 16 iulie. Valoarea estimată a contractului este de 6.300.000 lei.

Autobuzele trebuie să aibă o durată de funcționare de minim 12 ani și durată de utilizare fără reparație generală de minim 8 ani. De asemenea, vor fi asigurate minim 30 de locuri pe scaune pentru pasageri, scaunele fiind tip scoică, tapisate, cu confort sporit pentru deplasări mai lungi, cu susținere laterală și tetieră încorporată în scaun.

Pe lângă sistemul de climă, autobuzele vor fi dotate și cu sistem audio-video, dar și cu router WIFI separat pentru furnizarea de servicii de internet gratuit călătorilor. Minim 25 de călători vor putea utiliza simultan în condiții performante acest serviciu. De asemenea, vor fi montate minim 15 prize USB pe peretele lateral între scaune pentru alimentarea dispozitivelor mobile.

Comenteaza