Compania de Apă Someș își cumpără centrale electrice fotovoltaice! Unde vor fi amplasate

Compania de Apă Someș își cumpără centrale electrice fotovoltaice! Unde vor fi amplasate

Compania de Apă „Someș” S.A., operator regional aflat sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a semnat contractul de lucrări ce vizează proiectarea și execuția unor centrale electrice fotovoltaice.

Cu o valoare de 9.543.114,46 lei, exclusiv TVA, contractul de lucrări este o componentă a proiectului „Instalare centrală electrică fotovoltaică”, cofinanţat de Uniunea Europeană din Fondul de coeziune, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Susținem toate acele inițiative care au ca scop promovarea utilizării surselor alternative de energie și, implicit, protejarea mediului înconjurător și reducerea poluării. Vom asigura tot sprijinul necesar pentru ca această investiție extrem de importantă să se materializeze în cel mai scurt timp posibil”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

Centralele electrice fotovoltaice vor fi amplasate în șase locații în cadrul unor obiective administrate de Compania de Apă „Someș” S.A în județele Cluj și Sălaj, și anume: Stația de epurare Cluj-Napoca, Uzina de Apă-sursa Florești, Stația de captare-tratare Bologa, care deservește zona Huedin, Staţia de epurare Zalău, Staţia de epurare Dej și Staţia de epurare Gherla, puterea totală instalată fiind de 3.217,83 kWp.

Sistemul propus are ca scop producerea de energie fotovoltaică şi utilizarea acesteia pentru consumul local al obiectivelor deservite. Astfel, va fi redus consumul de electricitate din surse convenționale pentru asigurarea producției, iar impactul asupra mediului va fi diminuat prin scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Comenteaza