Coaliţia PDL - UDMR scârţâie la Cluj. Laszlo, favorit la Primărie VIDEO

Coaliţia PDL - UDMR scârţâie la Cluj. Laszlo, favorit la Primărie VIDEO
Coaliţia PDL UDMR scârţăie din nou la Cluj. Maghiarii îl propun pe viceprimarul Lazlo Attila pentru funcţia de primar interimar, în cazul în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va menţine măsura arestării preventive pentru Sorin Apostu, iar acesta va fi suspendat. Laszlo Attila a aflat din presă că va candida pentru fotoliul de primar interimar. Decizia UDMR îi nemulţumeşte atât pe cei din PDL, cât şi opoziţia PSD-PNL.

Decizia luată de conducerea uniunii este suprinzătoare dat fiind că la Cluj, UDMR este în alianţă cu PDL. Nici măcar viceprimarul Laszlo nu se aştepta la acest lucru.

"Am aflat din presă nu am participat la această şedinţă le mulţumesc colegilor pentru această atitudine dar după părerea mea nu este în momentul cel mai potrivit", spune viceprimarul Laszlo Attila.

Hotărârea UDMR Cluj îi nemulţumeşte pe cei din PDL care doresc să îl pună pe viceprimarul Radu Moisin în funcţia de primar interimar.

"Sunt surprins, pentru că de regulă, cei de la UDMR, după ce baţi palma cu ei şi mă rog chiar şi pe un telefon spun ceva, domniile lor de ţin de cuvânt...mâine să nu mai fie de actualitate", spune preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda.

Candidatul UDMR nu se bucură nici de susţinerea opoziţiei din Consiliul Local pentru că cei şase consilieri ai USL nu-i vor pe nici unul dintre actualii viceprimari în locul lui Apostu.

"În ultimii ani de zile la cluj a existat o mare coaliţie PDL-UDMR şi trebuie să-şi asume toate lucrurile inclusiv faptele domnului primar", spune consilierul local Remus Lăpuşan (PSD).

Deocamdată însă reprezentanţii opoziţiei nu s-au gândit să propună un candidat propriu, deoarece deţin foarte puţine voturi în Consiliul Local.

Reporter: Claudia Romitan
Imagine: Cristian Rus

Comenteaza