CMID devine funcţional. CJ câştigă procesul cu firma bucureşteană Eco Sud

CMID devine funcţional. CJ câştigă procesul cu firma bucureşteană Eco Sud

Consiliul Judeţean Cluj a câştigat procesul în care firma bucureşteană Eco Sud a contestat licitația pentru desemnarea unui operator care să administreze centrul de depozitare al deșeurilor. Sentinţa Curţii de Apel Cluj este definitivă. 

"Admite plângerea formulată de petentul Jud. Cj împotriva deciziei CNSC nr. 21679/804/C3 din 03.06.2020 pe care o modifică în tot, în sensul că respinge contestaţia formulată de contest. E S SA ca fiind formulată de o persoană lipsită de interes. Admite cererile de intervenţie voluntare accesorii în favoarea petentei formulate de intervenientele RADP Cj şi ADI E M Cj. Respinge solicitarea intervenientei ADI de acordare a cheltuielilor de judecată. Decizia este definitivă şi executorie. Pronunţată în data de 29.07.2020 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Document: Hotarâre  982/2020  29.07.2020", se arată în sentinţa Curţii de Apel Cluj din 29 iulie 2020. 

Amintim că, licitația pentru desemnarea operatorului de la CMID și procedura de încredințare provizorie a contractului către RADP au fost contestate la București.

”Legat de CMID pot să vă spun că noi sutenm cu licitația contestată pentru operatorul centrului. În paralel așa cum s-a aprobat într-o ședință precedentă a consiliului, am făcut o procedură simplificată și am dat RADP-ului privizoriu administrarea CMID-ului. Și acolo s-a contestat. Acum suntem la Curtea de Apel și așteptăm să se soluționeze cât mai repede situația. Am depus solicitarea cam în urmă cu 10 zile, termenul pe lege este de maxim 45 de zile. Dacă Curtea de Apel va spune că am greșit atunci când am dat provizoriu RAD-ului va trebui să repetăm. Dacă Curtea va spune că am făcut bine va anula atunci decizia Bucureștiuluiși vom încheia de îndată contractul cu RADP-ul. Acesta este motivul pentru care stăm cu celulele închise cu cheie, deși ele sunt operaționale, sunt gata. Avem recepția făcută, avem avizul de la Ape, avem avizul de la Mediu și suntem în faza obținerii autorizației de mediu. E în perioada de dezbatere publică, în 30 de zile vom aveam inclusiv autorizația integrată de mediu. Dar până nu vom termina procesul la Curtea de Apel nu se vor depozita acolo din păcate gunoaie. Am făcut sesizări la DNA și la toate instituțiile statului. E o societate Eco Sud care a depus contestație, oameni care au blocat în țara asta licitații la multe dintre CMID-uri. Din punctul meu de vedere, mafioți care încearcă să pună mâna pe contracte bănoase și care nu poate oferi nimic. Înțeleg că firma a contestat prin toată țara și face tot felul de contestații, deși din punctul nostru de vedere lucrurile sunt foarte clare la această celulă”, a spus Alin Tișe, la final de iunie 2020.

Acum, administrația județeană trebuie să obțină autorizația integrată de mediu, pentru ca RADP să înceapă să depoziteze deșeurile în cadrul noului centru.

Reamintim că investiția „Centrul pentru Managementul Integrat al Deșeurilor” are o valoare de aproximativ 70 de milioane de euro, fiind realizată de Consiliul Județean și cofinanțată din fonduri europene. Centrul realizat la Cluj este cel mai mare de acest tip din România, având o capacitate de depozitare de peste 1,5 milioane de metri cubi de deșeuri.Obiectivul va asigura depozitarea, în condiții ecologice, a deșeurilor menajere de pe teritoriul întregului județ. 

Comenteaza