Clujul va mai avea încă 25 de autobuze electrice. 51 merg către alte 4 oraşe

Clujul va mai avea încă 25 de autobuze electrice. 51 merg către alte 4 oraşe

Primăria Cluj-Napoca va cumpăra 25 de autobuze electrice cu încărcare din mers, investiţia depăşind 115 milioane de lei. De asemenea, Ministerul Dezvoltării vrea să cumpere 51 de autobuze electrice pentru alte patru oraşe, în valoare de peste 140 de milioane lei.

Ministerul Dezvoltării Regionale a publicat un anunţ în SEAP-SICAP pentru achiziţia a 51 de autobuze electrice destinate transportul public urban, pentru oraşele Alba Iulia, Buzău, Constanţa, Ploieşti, cu o valoare de aproximativ 141 de milioane de lei. Pe lângă acestea, ministerul mai vrea să achiziţioneze, prin licitaţie deschisă, 15 staţii de încărcare rapidă şi 51 staţii de încărcare lentă în Alba Iulia, Buzău, Constanţa şi Ploieşti, scrie mediafax.ro.

Astfel, în Alba Iulia MDRAP ar vrea 13 autobuze electrice cu o lungime de aproximativ 12 metri pentru transportul public urban, patru staţii de încărcare rapidă şi 13 staţii de încărcare lentă. Pentru Buzău, MDRAP vrea nouă autobuze electrice, cu aceeaşi lungime, trei staţii de încărcare rapidă şi nouă staţii de încărcare lentă. În Constanţa ar urma să fie cumpărate 20 de autobuze electrice, cinci staţii de încărcare rapidă şi 20 de încărcare lentă. Nu în ultimul rând, ministerul vrea să achizioţioneze pentru Ploieşti încă un lot de nouă autobuze electrice, trei staţii de încărcare rapidă şi nouă staţii de încărcare lentă.

Conform anunţului publicat pe site-ul SEAP-SICAP, termenul limita pana la care pot fi solicita clarificări la documentaţia de atribuire este de 19 zile înainte de data limită pentru depunerea ofertelor. Autobuzele electrice vor fi de tip solo, cu planşeu jos şi vor avea facilităţi pentru accesul nelimitat al persoanelor cu mobilitate redusă (rampă-kneeling).

 Pe parcursul anului trecut mai multe oraşe au aprobat cumpărarea de autobuze electrice, unele municipii chiar punând în circulaţie vehicule.  Prin urmare, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat pe data de 12 decembrie 2018 patru proiecte care prevăd achiziţionarea a 100 de autobuze electrice din bani europeni, printr-o finanţare nerambursabilă în valoare totală de aproximativ 57 de milioane de euro. De asemenea, primarul Braşovului, George Scripcaru, a anunţat, la finele anului anterior, achiziţionarea a 52 de autobuze electrice şi hibrid, în valoare de 137 milioane de lei. Şi primăria Cluj-Napoca a anunţat, tot în luna decembrie a anului trecut, că va cumpăra 25 de autobuze electrice cu încărcare din mers, considerate cele mai performante mijloace de transport electric unde există linie de troleibuze, investiţia depăşind 115 milioane de lei.

VEZI ŞI Autobuzele electrice au adus Clujului Premiul pentru Eficiență energetică

Comenteaza