Clujul va avea prima "primărie digitală" din România. Boc: "De la femeia de servici până la primar, toți au semnătură electronică"

Clujul va avea prima "primărie digitală" din România. Boc: "De la femeia de servici până la primar, toți au semnătură electronică"

Emil Boc se ambiționează să transforme Primăria Cluj-Napoca în prima primărie digitală din țară. 

Emil Boc nu mai vrea să audă de dosare cu șină, faxuri și ștampile, dar nici de pixuri. Cele pentru semnături.

"Suntem prima primărie digitală din România. 770 de funcționari, cei care semnează cu răspunderea funcționarului public în spate au semnătură digitală, exact cum ar semna de mână. Toți ceilalți, care nu semnează acte care au forță juridică, au conturi în Infocet, au semnătură electronică avansată. Prima se numește semnătură electronică calificată - semnătură recunoscută oficial, un kit separat, special, iar cealaltă e o semnătură electronică pentru sistemul intern al primăriei, astfel încât, de la femeia de serviciu până la primar, toți au semnătură electronică în Primărie. Cred că suntem singurii din România care avem acest sistem", a declarat primarul Clujului la un post local de radio.

Boc a subliniat că și clujenii trebuie să participe la procesul de digitalizare al Primăriei. 

"Avem 55.000 de clujeni care au conturi digitale. Îi invităm pe toți clujenii să-și facă conturi, pentru ca să primească toate informările și solicitările în format digital. (...) Am lansat un nou buton pe site la "Locuire", unde toți clujenii, de aici înainte, pot să urmărească niște documente importante, cu privire la autorizații de construcție, la certificate de urbanism și altele. De la 1 ianuarie 2022, clujenii vor putea să-și obțină de acasă, de pe calculator, certificatele de informare de urbanism, fără să mai vină la Primărie", a anunțat Emil Boc.

Comenteaza