Clujul va avea în viitor un campus universitar metropolitan. Se caută locația potrivită

Clujul va avea în viitor un campus universitar metropolitan. Se caută locația potrivită

Edilul Emil Boc a anunțat, la ZIUA LIVE, că primăria și universitățile lucrează la un proiect ambițios pentru oraș.

”Sunt mai multe proiecte de anvergură la care se lucrează. Am să vă anunț în premieră că avem în vedere dezvoltarea unui campus universitar metropolitan, cel mai important proiect pentru următorii 10 ani. Lucrăm împreună cu universitățile la posibile locații, nu vă pot spune unde anume, că explodează prețurile în secunda doi.

Ne dorim un asemenea campus unde universitățile clujene să ofere studenților un cadru adecvat de locuire. Noi sprijim și în prezent toate universitățile în proiectele lor de a-și extinde și moderniza căminele, dar ne dorim să facem acest campus universitar metropolitan”, a spus Emil Boc.

Primarul a adăugat că în paralel sunt în lucru și alte proiecte majore, dar la care deciziile nu se pot lua peste noapte, cum este și parcul acvatic.

”La aquapark încă nu am stabilit locația; sunt decizii foarte importante și țin de foarte multe ecuații, de traseul centurii metropolitane și de bretelele de legătură cu aceasta. Lucrăm și la locația viitorului centru internațional de expoziții și conferințe de care are nevoie orașul, dar lucrurile se fac pe rând”, explică edilul.

Comenteaza