Clujul sub zăpadă

Clujul sub zăpadă
Companiile Brantner şi Rosal Grup au fost amendate de Primăria Cluj-Napoca cu câte 2.500 de lei pentru că nu au îndeplinit criteriile de performanţă privind deszăpezirea.

Ninsoarea care a căzut în Cluj începând de marţi seara le-a dat de lucru angajaţilor de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP), dar şi celor de la companiile Brantner şi Rosal. Traficul de pe drumurile clujene a fost îngreunat de ninsoare, însă nu au fost blocaje. La Cluj s-a intervenit cu aproximativ 2.800 de tone de material antiderapant în noaptea de miercuri.

Conform datelor Primăriei Cluj-Napoca, firmele responsabile cu deszăpezirea în municipiu, Rosal Grup şi Brantner, au intervenit în noaptea de miercuri spre joi cu toate utilajele din dotare pentru a combate poleiul şi zăpada. "Rosal Grup a intervenit cu 20 de utilaje şi a utilizat 647 de tone de material antiderapant, iar Brantner Servicii Ecologice a intervenit cu 14 utilaje şi a utilizat 412 tone de material antiderapant. În total, în fiecare sector s-a intervenit de trei ori pe străzile din urgenţa I şi de două ori pe străzile aflate în gradele de urgenţă II şi III", au transmis reprezentanţii Biroului de presă al Primăriei Cluj-Napoca. Ei au explicat că Rosal Grup se ocupă de deszăpeziri în cartierele Mănăştur, Zorilor, Gruia, Dâmbu Rotund şi în circa 80% din zona centrală, iar Brantner se ocupă de deszăpeziri în cartierele Gheorgheni, Mărăşti, Între Lacuri, Bulgaria, Andrei Mureşanu, Someşeni şi în aproximativ 20% din zona centrală. "Pentru intervenţii care nu s-au încadrat în criteriile de performanţă solicitate de primărie, pe străzile secundare, precum şi pentru intervenţii necorespunzătoare pe străzile Republicii şi Bună Ziua în intervalul orar 20:00-21:00, cele două companii care se ocupă de deszăpezire în Cluj-Napoca au fost amendate în cursul serii trecute cu amenzi în valoare de 2.500 de lei fiecare", au precizat reprezentanţii primăriei.

În noaptea de miercuri spre joi, pe drumurile naţionale din Cluj s-a intervenit cu 44 de utilaje. "La nivelul DRDP au intervenit 120 de utilaje şi s-au distribuit peste 1.260 de tone de material antiderapant în şapte judeţe şi pe autostradă. La nivelul judeţului Cluj, s-a intervenit pe drumurile naţionale cu 44 de utilaje şi peste 520 de tone de material antiderapant, iar pe autostradă s-a intervenit în noaptea de miercuri spre joi cu 15 utilaje şi peste 220 de tone de material antiderapant", a declarat Ion Pantelimon, directorul DRDP. Pe drumurile clujene nu au existat blocaje. "Nu au fost drumuri blocate, însă între orele 17:00 şi 20:00 s-a circulat îngreunat", a precizat Pantelimon.

La nivelul Clujului nu au fost probleme în ceea ce priveşte traficul de pe Autostrada Transilvania. Aici, începând de marţi s-a intervenit cu 374 de tone de material antiderapant. "Autostrada este perfectă. Ninsoarea a început miercuri seara, la ora 22:30, şi s-a încheiat la ora 03:20 dimineaţa", a declarat Vasile Drăgan, administratorul Autostrăzii Transilvania din cadrul DRDP. El susţine că traficul s-a desfăşurat în condiţii bune pe autostradă. "Dimineaţă am avut o acţiune de deszăpezire pe banda de urgenţă, care rămâne întotdeauna la urmă. De marţi până acum am utilizat pentru deszăpezire 342 de tone de clorură de natriu şi 32 de tone de clorură de calciu. Am avut reuşita să nu existe nici măcar un autovehicul blocat. Am avut un trafic fluent, corespunzător condiţiilor de iarnă", a precizat Vasile Drăgan. Conform reprezentanţilor Consiliului Judeţean, la nivelul judeţului Cluj nu s-au înregistrat joi drumuri închise sau blocate. Pe drumurile judeţene au acţionat 88 de utilaje şi au fost împrăştiate 1.027 de tone de material antiderapant.

80 de membre rupte

La Clinica de Ortopedie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) s-au prezentat miercuri şi joi 80 de persoane care şi-au rupt fie mâna, fie piciorul după ce au alunecat pe gheaţă. "Miercuri au fost 50 de urgenţe, iar joi 30. Am avut opt internări de urgenţă miercuri şi trei joi. Oamenii au căzut pe gheaţă şi şi-au rupt mâna sau piciorul", a declarat medicul Bogdan Baciu, din cadrul Clinicii de Ortopedie.


Curse aviatice anulate

Cursele aviatice Tarom, de la Bucureşti spre Cluj, care ar fi trebuit să plece joi, la ora 08:00, respectiv la 09:00, de pe Aeroportul Internaţional Otopeni, respectiv cursa Tarom de 10:50, Cluj-Bucureşti, şi cea de 13:40, Cluj-Bucureşti, au fost anulate. De asemenea, cursa Cluj-Viena, de la ora 09:05, a fost anulată joi.

 

Comenteaza