Clujul se pregăteşte de vară. Terase în Piaţa Unirii şi în Complexul sportiv Gheorgheni

Clujul se pregăteşte de vară. Terase în Piaţa Unirii şi în Complexul sportiv Gheorgheni
Latura vestică a Pieţei Unirii va deveni pietonală începând cu luna mai a acestui an. "Zona zero" a Clujului va fi prevăzută, aşadar, cu multiple elemente de mobilier urban, dar şi cu 2 chioşcuri multifuncţionale şi 12 terase de alimentaţie publică. Spaţii comcerciale vor fi amenajate şi în Complexul sportiv Gheorgheni.

Piaţa Unirii: 2 chioşcuri multifuncţionale şi 12 terase de alimentaţie publică

Lucrările ce prevăd pietonalizarea laturii vestice a Pieţei Unirii au demarat în 20 februarie 2017 şi se vor finaliza la sfârșitul lunii mai 2017, înainte de Zilele Clujului. Acestea constau în reamenajarea trotuarului. De asemenea, va fi pusă în aplicare şi o soluţie de iluminat arhitectural pentru faţadele clădirilor, cu sisteme led. Ulterior, vor fi amplasate cele 2 chioşcuri multifuncţionale (comercializare presă-carte, flori, suveniruri) şi 12 terase de alimentaţie publică. 

Conform unui proiect de hotărâre, ce va fi luat în discuţie în cadrul şedinţei forului local de marţi, 28 februarie 2017, în vederea închirierii chioşcurilor şi teraselor, municipalitatea va organiza licitaţii publice cu strigare. Perioada de închiriere propusă este de 3 ani, fără posibilitate de prelungire. În cazul teraselor se exclude din perioada de închiriere aceea corespuntătoare de desfăşurare în Piaţa Unirii a Târgului de Crăciun - respectiv 10 noiembrie - 10 ianuarie.

Preţul de pornire al licitaţiei publice pentru închirierea unui chioşc multifuncţional este de 2.206 lei/lună, în timp ce pentru terase preţul pleacă de la 42 lei/mp/lună - valabil pentru luna ianuarie 2017 şi care va fi actualizat prin aplicarea ratei inflaţiei, până la momentul desfăşurării licitaţiei. 

 

chiosc

terse-unirii

Amenajarea Pieței Unirii face parte unui proiect mai larg si complex în cadrul amenăjarii zonei pietonale în centrul municipiului Cluj-Napoca, care a fost gândit și proiectat unitar, dar a fost executat până acum doar parțial: Faza 1 - Bulevardul Eroilor, Faza 2 / Etapa 1 -"insula" mijlocie a Pieței Unirii.

Lucrarile sunt realizate în baza proiectului realizat în 2006 de SC Planwerk SRL, executant fiind SC ARL SRL, firma care anul trecut a modernizat laturile sudică şi estică a pieţei din centrul Clujului.

Investiţia se ridică la suma de 10 milioane lei.

Complexul Sportiv Gheorgheni: 4 spaţii comcerciale şi parcare cu plată

Baza sportivă construită pe amplasamentul fostului cartrodom din Gheorgheni, investiţie de 20 de milioane de lei, inaugurat în 1 decembrie 2016, trece la sezonul estival. Va avea patru spaţii comerciale identice, cu o formă compactă şi următoarele dotări: curent electric, apă potabilă şi aer condiţionat. Propunerea Primăriei este ca acestea să fie terase de alimentaţie publică.

Şi în acest caz, închirierea spaţiilor se va face prin licitaţie publică, termenul fiind de 3 ani fără termen de prelungire. Preţurile pornesc de la 671,34 lei/lună pentru spaţiu + între 2.841,53 şi 4.209,67 lei/lună/terasă.  Şi acest proiect va ajunge marţi pe masa consilierilor locali. 

 

baza-sportiva

gheogheni1

Amintim că baza sportivă se întinde pe o suprafaţă de 9,4 hectare și cuprinde terenuri cu nocturnă - 3 terenuri sintetice de mini fotbal, 3 de tenis, 2 de baschet; 1 teren de tenis cu peretele, 2 de badminton și 2 de volei de plajă.

În ceea ce privește zonele interioare, baza sportivă include piste de popice, spațiu și dotări pentru tenis de masă, precum și o sală multifuncțională. De asemenea, baza este dotată cu aparate și echipamente pentru exerciții fizice în aer liber; aparatură pentru exerciții fizice dedicate seniorilor; echipamente pentru amatorii de cățărări, parkour; spații de joacă pentru copii de toate vârstele; amfiteatru în aer liber (428 locuri); pistă de alergare; pistă de biciclete/role agrement; pistă role viteză; teren de paintball cu obstacole; parc aventură - trasee prin copaci, pe frânghii și alte instalații; alei de promenadă și spații verzi generoase.

Dispune de 96 de locuri de parcare, iar tariful este de 2 lei/oră. Plata se efectuează la casa automată din incinta parcării cu bancnote de 10 lei, 5 lei şi 1 leu, monede de 50 de bani, card bancar - Visa, Mastercard, cu 2 posibilităţi: cu tastare PIN şi contactless. Programul parcării este non-stop. 

Comenteaza