Clujul se modernizează, pe model vestic, ca să-i aducă acasă pe românii plecaţi în străinătate. Boc" Să plece doar dacă vor, nu pentru că sunt nevoiţi"

Clujul se modernizează, pe model vestic, ca să-i aducă acasă pe românii plecaţi în străinătate. Boc" Să plece doar dacă vor, nu pentru că sunt nevoiţi"

Modernizarea Clujului după trendul vestic se face şi pentru a aduce acasă românii plecaţi la muncă în străinătate, dezvăluie edilul Emil Boc. 

Plecând de la modificările de trafic din zona Parcului Central (n.red. sens unic pe Iuliu Hossu, bandă dedicată de tramvai pe Splaiul Independenţei), primarul a vorbit despre lucrările de modernizare, pe model vestic, desfăşurate în oraş în ultimii ani:

''Dacă înainte făceai 8 minute pe o jumătate de kilometru cu autobuzul, la ora maximă de aglomerație, între 7 și 8 dimineața, acum acea distanță se parcurge într-un minut sau sub 1 minute. Am reușit să eliminăm cozile care erau în fața tramvaielor și autobuzelor.

Eu cred că acum și această zonă arată de nivel european, așa cum arată și alte zone. E o formă de respect a noastră față de clujeni, care merită să aibă condiții de viață la fel ca în Occident. Scopul la toată munca noastră este să rămână românii acasă. Să nu mai plece în străinătate. Să se întoarcă cei care au plecat. Și se vor întoarce, dacă vor găsi salarii mai bune și calitatea vieții, de la educație, infrastructură, sănătate, mediu și respect față de cetățean. Asta trebuie să facă și România la scară mare. Sunt un susţinător al libertăţii de mişcare în UE, dar fără să fii obligat să pleci din motive economice, poţi să pleci doar dacă vrei. Vrem să fie Clujul un punct de referinţă şi putem deja observa o mică revenire în oraş a celor plecaţi”, a declarat edilul, la un post TV. 

Peste 4 milioane de români sunt plecați la muncă în străinătate. 

Comenteaza