Clujul, județul cu cele mai multe mașini electrice

Clujul, județul cu cele mai multe mașini electrice

Judetul Cluj se află în fruntea clasamentului județelor din Romania în ceea ce privește numărul de mașini electrice înmatriculate, conform datelor publicate de Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări (DGPCI). 

Potrivit datelor DGPCI, la începutul acestui an, în România erau înmatriculate în total 8.106.570 de autoturisme, din care 39.271 erau complet electrice. În timp ce Bucureștiul conduce în topul orașelor cu cele mai multe mașini complet electrice, cu 15.618 unități, judetul Cluj ocupă locul secund, având înmatriculate 2.415 de astfel de autoturisme. 

Anul trecut, 15.318 autoturisme electrice au fost înmatriculate în întreaga țară, iar printre cele mai populare modele se numără Dacia Spring, Tesla Model Y, Tesla Model 3, Renault Megane și Volkswagen e-Up!.

Consilierii locali din Cluj-Napoca au aprobat tariful de reîncărcare la stațiile publice aflate în administrarea Serviciului Public de interes local pentru administrarea parcărilor din municipiu. ''Se aprobă începând cu 1 ianuarie 2024 tariful de reîncărcare pentru stațiile electrice din municipiu în cuantul de 1.04 lei/KW (fără TVA), respectiv 1.24 lei/KW (cu TVA de 19%)'', transmite municipalitatea.

Dacă în 2019 în Cluj-Napoca erau 2 stații de încărcare pentru care se plăteau costuri cu energia de aproximativ 2.000 de lei, în prezent în oraș funcționează 22 de stații de încărcare care au generat costuri de peste 1 milion de lei în 2022.

Consilul local se va reuni în ședință luni, 4 decembrie 2023.

Comenteaza