Clujul este hotărât și promite siguranță în autobuzele fără șofer. Boc: "Grad maxim de siguranță, un an de teste"

Clujul este hotărât și promite siguranță în autobuzele fără șofer. Boc: "Grad maxim de siguranță, un an de teste"

Primăria municipiului Cluj-Napoca este hotărâtă să cumpere autobuze autonome. Mijloacele de transport în comun fără șofer ar urma să circule pe străzile orașului peste doi ani. 

Întrebat despre gradul de siguranță al acestor mjloace de transport în comun, primarul a explicat: "Ele vor fi puse în circulație vor fi puse în circulație cu grad maxim de siguranță. Va dura un an să pregătim proiectul. La Lyon, Paris, Vina se testează în acest moment astfel de proiecte", a declarat Emil Boc, la ZIUA LIVE.

Primăria lucrează la acest proiect-pilot împreună cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și cu companii din domeniul tehnologiei. „Propunem o linie zero în zona centrală a orașului, care să fie deservită de un autobuz autonom. Sigur, pe parcursul dezvoltării tehnologiei vom putea să extindem acest proiect pilot”, a declarat directorul de dezvoltare al municipalității, Ovidiu Cîmpean.

Amintim și că, recent, Primăria municipiului Cluj-Napoca a obținut premiul I la categoria ”Soluții moderne pentru creșterea calității vieții” pentru ”Politici de prioritizare a transportului în comun la Cluj-Napoca. Transport electric”, în cadrul celei de a XII-a ediţii a Conferinţei internaţionale „Inovaţie şi calitate în sectorul public”.

 

Comenteaza