Clujul construiește un teatru de vară. În altă țară!

Clujul construiește un teatru de vară. În altă țară!
Parcul din Ungheni are ambiția de a deveni cel mai frumos din Republica Moldova

Clujul plătește, la propriu, pentru faptul că este oraș înfrățit cu Ungheniul din Republica Moldova. Suma pe care o scoate din bugetul local primăria este de 466.972 de lei, adică 100.000 de euro.

Localitatea Ungheni face lucrări de reabilitare a parcului central din localitate, iar Clujul contribuie la etapa a treia a acestei lucrări. Concret, se finanțează integral realizarea subproiectului care vizează realizarea unui teatru de vară. În 2017, municipiul Cluj-Napoca a aprobat tot 100.000 de euro pentru obiectivul din Ungheni.

Subproiectul care a primit bani anul trecut a fost „Orășelul copiilor”. Modernizarea întregului parc costă 765.000 de euro, iar la final acesta va fi, potrivit specialiștilor de peste Prut, cel mai frumos din Republica Moldova. Înțelegerea de cooperare între municipiul Cluj-Napoca și orașul Ungheni a fost semnată în noiembrie 2016.

”Cooperarea între cele două municipii reprezintă oportunitatea de a crea cadrul necesar aprofundării relațiilor între cele două orașe în domeniile administrației publice locale, educației, culturii, sportului, sănătății, turismului, protecției mediului, agriculturii, comerțului, infrastructurii rutiere, utilităților publice precum și asistenței sociale”, se arată pe website-ului Primăriei Cluj-Napoca.

Comenteaza