Clujul are cele mai multe autobuze electrice din România. A intrat în Top 10 Europa

Clujul are cele mai multe autobuze electrice din România. A intrat în Top 10  Europa

Municipiul Cluj-Napoca este orașul cu cele mai multe autobuze electrice din România și în primele 10 din Europa raportat la numărul de locuitori.

Într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook, europarlamentarul Siegfried Mureșan îl felicită pe Emil Boc, primarul Clujului, pentru achizițiile autobuzelor electrice care plasează orașul pe locul 1 în România. Toate autobuzele au fost achiziționate din fonduri europene și fonduri elvețiene, conform Ziarul Unirea.

”Felicitări primarului Emil Boc! Cluj-Napoca este orașul cu cele mai multe autobuze electrice din România și se află în primele 10 orașe din Europa cu autobuze electrice raportat la numărul de locuitori. Cele 41 de autobuze electrice din Cluj au fost achiziționate din fonduri europene și fonduri elvețiene.

Orașele inteligente, ale viitorului, trebuie să ofere locuitorilor servicii de transport de calitate, la costuri reduse și fără să polueze mediul înconjurător”, a menționat Siegfried Mureșan.

Reamintim faptul ca municipiul Cluj-Napoca a fost primul din România care a achiziționat autobuze electrice pentru transportul în comun de persoane.

Comenteaza