Breaking news Clujul a revenit în "zona roșie"/ Incidența la Cluj-Napoca a sărit de 4

Clujul a revenit în "zona roșie"/ Incidența la Cluj-Napoca a sărit de 4

Județul Cluj a trecut de 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori și se află pe locul trei în România cu cea mai ridicată rată a incidenței infecțiilor.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori în județ a urcat luni la 3,15, astfel că județul se află printre cele trei din țară care sunt peste "pragul roșu" de 3 cazuri la mie. Veștile nu sunt prea bune nici în ceea ce privește municipiul Cluj-Napoca, unde incidența cazurilor a crescut la 4,22, de la 3,81, cât era vineri.

"Incidența de luni este determinată de ajustări la final de lună în platforma CoronaForm, prin alocări restante, alocarea cazurilor pozitivate la noi, dar cu domiciliu în alt județ, deoarece își desfășoară activitatea în Cluj-Napoca conform datelor rezultate din anchete epidemiologice și alocări la finalizarea unor anchete epidemiologice din ultimele zile", a transmis prefectul interimar al Clujului, Irina Munteanu.

Cea mai mare incidență a cazurilor în județ se înregistrează în Ploscoș - 7,76 și în Dăbâca - 5,87. O rată a infectărilor peste 4 cazuri la mie se înregistrează și în Baciu - 4,12, Căianu - 4,19, Florești - 4,72 Sânmărtin - 4,62 și în Vad - 4,55. Pe de altă parte, în 10 unități administrativ-teritoriale din județ nu a fost înregistrat niciun caz de infectare cu noul coronavirus de 14 zile. În ultimele 24 de ore, în județul Cluj au fost confirmate 326 de noi îmbolnăviri, cele mai multe din țară după București.

Iată care este incidența în fiecare localitate din județ:

Clujul a revenit în "zona roșie"/ Incidența la Cluj-Napoca a sărit de 4

Clujul a revenit în "zona roșie"/ Incidența la Cluj-Napoca a sărit de 4

Comenteaza