Clujenii se plâng de aglomerație în autobuzele CTP. ”Ne înghesuim ca sarmalele”

Clujenii se plâng de aglomerație în autobuzele CTP. ”Ne înghesuim ca sarmalele”
Vremurile când autobuzele din Cluj erau ticsite par să se întoarcă, mai ales în estul și vestul orașului.

Compania de Transport Public s-a extins în zona metropolitană, dar această decizie strategică a adus cu sine și neajunsuri, nu doar beneficii. Unul dintre aceste neajunsuri este aglomerație excesivă din mașini. Floreștenii umplu autobuzele care circulă pe Calea Florești, astfel că cei din Mănăștur abia mai găsesc aer de respirat când se deplasează spre centru. Despre acest lucru a scris Livia, pe domnuleprimar.ro, care a afirmat că transportul era mai civilizat pe vremea când în Florești circulau curse Fany.

”Domnule primar, va rog sa analizati modul in care se desfasoara transportul in comun din com. Floresti si din Luna cu statie pe Calea Floresti....urmand traseul spre oras. Este imposibil sa calatoresti intr-o asemenea aglomeratie. Dimineata la ora 7 cand sosesc 2 autobuze mari pline dinspre aceste localitati si coboara in statie pe Calea Floresti, vine de pe str. Bucium cate un autobuz cu nr. 9 sau 24 plin tot de cei din Floresti, ne inghesuim ca sarmalele de nu mai avem nici aer. Acestea nu sunt conditii de calatorit intr-un oras ca al nostru in care platim taxe si impozite atat de mari. Vrem sa calatorim ca niste cetateni ai orasului Cluj-Napoca....in conditii normale, asa cum a fost in perioada in care transportul de la Floresti se facea cu FANY. Va rog sa gasiti solutii!”, a scris Livia.

În estul orașului, problemele sunt asemănătoare. Florian Andrei Stroie este din Apahida și susține pe domnuleprimar.ro că, din cauza orarului curselor, unele mașini sunt supraîncărcate. ”Domnule primar, sunt un locuitor din comuna Apahida si utilizez linia M41 zilnic. As dori sa fac o propunere prin intermediul dumneavoastra conducerii CTP,si anume:Avand in vedere ca zilnic autobuzele liniei M41 sunt aglomerate, in primul rand de locuitori din Sanicoara, propun circulatia liniei M41 si a liniei M42 la aceleasi ore in intervalul orar 13.00-20.00.Aceasta ar mai reduce din aglomeratie si ar separa cumva in timp fluxurile de calatori.Daca considerati ca intervalul orar nu corespunde cu realitatea, cred ca o consultare mai atenta a soferilor dumneavoastra ar fi benefica.Aceasta solutie ar reduce din timpul de stationare la capat al masinii liniei M42 si o deservire mai buna a calatorilor de pe acest traseu.Mai mentionez ca am la serviciu colegi care locuiesc in Sanicoara si sunt nemultumiti cei de acolo de orarul liniei M42 si de aceea folosesc linia M41, fapt care conduce la aglomeratia de care am vorbit”, sunt cuvintele domnului Stroie.

Cei doi călători pe mijloacele de transport CTP s-au adresat primarului Emil Boc, dar nu au primit încă răspuns de la acesta.

 

Comenteaza