Clujenii, nemulţumiţi de şantierul parcului din spatele Operei: "Nimeni nu lucrează!"

Clujenii se plâng că nimeni nu lucrează la modernizarea parcului din spatele Operei Naţionale, deşi organizarea de şantier a început în urmă cu mai bine de o lună.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Nimeni nu lucreaza !!! si a trecut mai bine de o luna de cand Dorel a smuls gardul viu (inexplicabil sa incepi cu distrugerea a ceea ce e VERDE), a inchis WC-ul public si statia ClujBike, a interzis diagonala pe care zilnic mii de clujeni traversau pentru a ajunge la servici, Cipariu, Centru... PARCUL ISTORIC din spatele OPEREI e blocat, copiii NU se mai pot juca, batranii NU se mai pot intalni si odihni, melomanii si intelectualii NU mai pot veni cu 30 min. inainte de spectacol pentru a lua o gura de aer...", se arată într-o postare pe Clujul Civic. 

La final de august 2021, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a Parcului Ștefan cel Mare. Parcul are o suprafaţă de peste 1,2 hectare și cuprinde esplanada şi spaţiile verzi aferente clădirii Teatrului Naţional Cluj-Napoca.

Termenul de execuție este de 10 luni din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Valoarea contractului este de 9.786.096,19 lei fără TVA. Noua configurație oferă posibilitatea de organizare a unor evenimente și festivități de mici dimensiuni, într-un spațiu multifuncțional. Proiectul presupune plantarea a 64 arbori noi, care se adaugă celor deja existenți. Conform expertizei tehnice, a fost propusă înlocuirea a 9 arbori compromiși din punct de vedere fiziologic și care prezintă pericol pentru cetățeni.

Proiectul de revitalizare a parcului propune următoarele:


- eliminarea arborilor și arbuștilor degradați (compromiși din punct de vedere fiziologic) și
înlocuirea lor cu noi arbori și arbuști, gazonare și plantare de noi specii de plante perene;
- modernizarea aleilor, realizarea unui singur acces auto pentru mașinile de intervenție;
- realizarea acceselor pietonale și pentru biciclete, interconectate;
- rastel pentru biciclete cu dale înierbate;
- amplasarea corpurilor de iluminat cu proiectoare;
- instalarea sistemului de irigații automatizat;
- amplasarea unui punct gospodăresc îngropat;
- toaletă automată cu dotări pentru persoane cu dizabilități;
- amenajarea a 3 spații de joacă pentru copii, cu suprafețe cauciucate, aparate confecționate din
lemn și material ecologic;

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza