Clujenii cer asfalt. „Nu ne lăsați aici să ne chinuim cu noroaiele, praful și mizeria”

Un grup de clujeni solicită, într-o scrisoare deschisă adresată Primăriei Cluj-Napoca, asfaltarea  străzilor Viile Dâmbul Rotund, Rubinului și Perlei. 

Cum a nins puţin peste oraș, clujenii din zona străzilor Viile Dâmbului Rotund, Rubinului și Perlei se confruntă cu probleme mari: „Zăpada de două palme de pe străzi și cu noroaiele din ce în ce mai mari de sub aceasta. Ne gândim cu groază când se va topi zăpada, ce noroaie și mocirlă vor fi”. 

Aceștia se plâng că municipalitatea este codașă la repararea gropilor din oraș și că singura ei prioritate sunt străzile din centrul orașului. „Nu ni se pare normal ca străzile din centru sau din cartierul Zorilor să fie refăcute în fiecare an și noi să fim obligați să ne chinuim aici cu gropile, noroaiele și praful pe care le resimțim în fiecare zi. Mai ales în condiții de pandemie, să avem accesul îngreunat când avem nevoie să mergem în oraș la farmacii, magazine este efectiv inuman pentru noi.”

Situația aceasta este mai veche de doi ani, însă problema devine cu atât mai gravă cu cât în lunile care urmează vor apărea noi locatari care vor îngreuna și mai tare traiul. „Se construiește un ansamblu cu 26 de imobile aici pe stradă; când se vor muta noii locatari cum va fi? Ne vom bloca în tranșeele săpate în noroi de mașinile tuturor celor de aici dacă nu se asfaltează. 

"Copiilor noștri le este groază să meargă la școală singuri, că ajung plini de noroaie, bătaia de joc a colegilor lor. Ca să nu vorbim că vara sunt forțați să inhaleze tot praful de pe stradă. Ei nu sunt cetățeni egali cu ceilalți cetățeni ai Clujului? Noi nu merităm condiții de secol XXI în Cluj-Napoca, doar privilegiații de pe străzile centrale?”

De mulți ani locuitorii acestor zone cer primăriei un răspuns clar la aceste sesizări, însă până acum au fost pasați de la un an la altul, fără existența unei promisiuni concrete. „Am citit în presă că se renunță la investiții în zona Dâmbul Rotund, în schimb în alte cartiere asfaltările merg ca unse.

Vă rugăm măcar investițiile pentru un trai civilizat al cetățenilor din zonele rezidențiale să le faceți: un strat de asfalt, ca să nu ne împotmolim în noroaie. Poate că nu suntem cei mai importanți acum pentru administrația locală, însă ne considerăm egalii cetățenilor de pe "străzile smart".

În numele comunității numeroase din zonă, vă rugăm a nu-știm-câta oară să nu ne uitați, să asfaltați sau să aduceți în condiție cât mai bună de urgență aceste străzi și să nu ne lăsați aici să ne chinuim cu noroaiele, praful și mizeria”, au concluzionat locatarii, în scrisoarea adresată municipalității.

Comenteaza