Clujenii au donat pentru plata amenzii primită de protestatarii „Marșului haosului imobiliar”

Clujenii au donat pentru plata amenzii primită de protestatarii „Marșului haosului imobiliar”

Activistul clujean și organizatorul „Marșului haosului imobiliar”, Adrian Dohotaru, a anunțat că a fost strânsă suma cu care a fost amendat în urma protestului. Clujenii au donat jumătate din suma necesară, cealaltă jumătate fiind achitată de fostul deputat.

"Vă mulțumesc pentru generozitatea de a dona pentru cauza Pădurii Hoia-Baciu. V-am cerut să împărțim banii pentru amendă, dar și pentru alte acțiuni civice legate de conservarea Pădurii Hoia. Ați donat Asociației Societatea Organizată Sustenabil (SOS), din care fac parte, 1.000 de lei. Voi completa cu 1.000 de lei, bani pe care i-am donat, la rândul meu, asociației.

Vă ziceam că, dacă plătesc repede, în două săptămâni de la primirea procesului verbal, amenda e de 2.000 de lei, nu de 4.000. Vă mulțumesc și pentru generozitatea de a propune, pe grupul Clujul Civic, ca banii strânși pentru a cumpăra butaforic Hotelul Cristian să fie donați pentru amendă.

Declin oferta voastră, cu rugămintea ca cei aproape 4.000 de lei să meargă pe o campanie de informare, altă propunere votată de voi, însă legată strict de Pădurea Hoia-Baciu, campanie pe care să o gestioneze, cum știe el mai bine Istvan Szakats, alias Mathias Rex.

Munca noastră e voluntară, dar apar costuri, de la tipărit banner, pe care le-a suportat organizația Declic la marș, la cereri de informații și alte materiale. De aceea, dacă vreți să bugetați acțiuni de advocacy legate de conservarea Pădurii Hoia-Baciu, în contextul urbanismului haotic de la marginea pădurii, puteți dona în continuare Asociației SOS, în contul RO67BTRLRONCRT0432322601'', a scris Dohotaru, pe Facebook. 

Marșul la care au participat peste 400 de oameni a fost organizat cu scopul de a apăra zona Hoia-Baciu de „drumuri ilegale și de investiții imobiliare haotice cu iz penal în buza pădurii”. Dohotaru a atras atenția că drumul pietruit de la Muzeul Satului până deasupra străzii Uliului se află pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca. Primarul Emil Boc susține că drumul s-ar putea să țină de comuna Baciu. Sancţiunea a venit pentru numărul peste limită de participanţi admis în pandemie, respectiv 100 de oameni.

Comenteaza