Video Clujeanul cu rang de ministru, anunț despre Metrou, Centura Metropolitană și Spitalul Regional. Ce se întâmplă în 2024

Clujeanul cu rang de ministru, anunț despre Metrou, Centura Metropolitană și Spitalul Regional. Ce se întâmplă în 2024

Liderii coaliției de guvernare s-au întâlnit, luni seara, într-o ședință în care au stabilit care vor fi liniile cele mai importante pe care se va întocmi proiectul bugetului consolidat pe anul 2024.

Mircea Abrudean, Secretar General al Guvernului și singurul clujean cu rang de ministru din Executivul condus de Marcel Ciolacu, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre cum va arăta bugetul pe 2024 și a precizat ce mari proiecte ale Clujului sunt prevăzute în acesta.

Prioritățile majore ale bugetului pe 2024 rămân sănătatea și educația. Din această perspectivă, la nivelul județului Cluj avem Spitalul Regional, care este pe linie dreaptă. Deja un prim lot al lucrărilor a fost adjudecat. Mă interesează în mod special acest proiect deoarece îl avem în plan de mult timp și este extrem de necesar pentru regiune.

Cu siguranță marile proiecte ale Clujului se vor regăsi în buget. Proiectul de metrou este foarte avansat. El este finanțat parțial din PNRR, parțial din fonduri de la stat prin ministerul Transporturilor. Evident că vor fi alocări bugetare în acest sens, așa cum a fost angajamentul de la început.

De asemenea, Centura Metropolitană este proiect prioritar pentru CNAIR. Lucrurile avansează destul de bine și acolo. Trebuie să ținem cont de niște restricții de timp prevăzute de legislația achizițiilor publice, de posibilitatea de a apărea contestații pe parcurs. Asta este realitatea în România. Aș menționa aici și drumul de legătură de la Tureni cu A3 care este în excuție.

Cred că suntem pe direcția cea bună. Din aceste perspective cred că vom avea motive să fim optimiști pentru că proiectele avansează. Trebuie ținut cont că sunt proiecte destul de mari, cu provocările aferente. Discutăm de metrou, în România nu s-a mai construit de zeci de ani un metrou de la zero”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Mircea Abrudean.

Secretarul General al Guvernului a mai spus că discută zi de zi cu primarii din județul Cluj pe care încearcă să-i îndrume și să-i sprijine pentru ca aceștia să-și realizeze proiectele.

Comenteaza