Clujana se transformă în spital COVID. Ce se întâmplă cu pacienții internați pe secții

Clujana se transformă în spital COVID. Ce se întâmplă cu pacienții internați pe secții

Spitalul Clujana devine a patra unitate medicală din Cluj-Napoca destinată pacienţilor cu COVID-19, după cel de Boli Infecţioase, de Pneumoftiziologie şi Spitalul de Recuperare.

Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca va lua toate măsurile de pregătire, reorganizare și funcționare pentru a deveni, în cel mai scurt timp posibil, spital de Faza II pentru evaluarea și tratatarea pacienților pozitivi la COVID-19, după finalizarea procedurilor legale specifice în vederea autorizării sanitare. Decizia a fost luată luni, 12 octombrie 2020, de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, care a ales între Spitalul Municipal și secția Medicală I a Spitalului Județean de Urgență.

"Spitalul Clujana este o facilitate modernă, care a primit foarte multe investiții publice din partea primăriei, în ultima perioadă. Blocul operator are foarte multe specialități acolo, este unul dintre motivele pentru care a fost propus de specialiști, în ideea în care avem foarte mulți pacienți pozitivi COVID care au și alte afecțiuni care trebuie rezolvate chirurgical și acolo avem la dispoziție mai multe astfel de posibilități", a explicat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Spitalul se va reorganiza pentru ca în cât mai scurt timp să poată primi și trata persoane infectate cu noul coronavirus, astfel că pacienții non-COVID care sunt internați în acest moment pe secții vor fi transferați în alte spitale din oraș. 

"Pacienții existenți deja în spital vor fi preluați de către celelalte spitale din Cluj-Napoca, în funcție de specialitatea fiecăruia", a precizat Abrudean.

Prin preluarea Spitalului Municipal în linia COVID se obțin 17 noi paturi ATI, ceea ce crește numărul total al locurilor la Terapie Intensivă la 52, plus aproximativ 80 - 100 de paturi pe secții normale.

Comenteaza