Cluj-Napoca: Transport gratuit pentru elevi și studenți

Cluj-Napoca: Transport gratuit pentru elevi și studenți

Consilierii locali au aprobat, sâmbătă, un proiect de hotărâre prin care municipalitatea acordă facilități pentru transportul public al elevilor și al studenților clujeni.

Elevii clujeni beneficiază de transport gratuit pe toate liniile urbane. De asemenea, elevii care locuiesc în zona metropolitană, dar învață în Cluj-Napoca, vor beneficia din acest an de transport gratuit pe raza municipiului.

Pentru studenți, noul regulament prevede gratuitate pentru studenții înrolați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate. Primăria municipiului Cluj-Napoca asigură finanțarea a 10% din prețul abonamentelor, 90% fiind acoperit de minister.

Cele două regulamente pot fi consultate pe https://primariaclujnapoca.ro/cetateni/dezbateri-publice/

ÎN ATENȚIA STUDENȚILOR, MASTERANZILOR ȘI DOCTORANZILOR DIN CLUJ NAPOCA

Compania de Transport Public Cluj-Napoca anunță că eliberează abonamente de transport gratuite si cu reducere pentru studenții, masteranzii și doctoranzii cu vârsta sub 30 de ani, înscriși în anul universitar 2023-2024 la Universitățile din Cluj-Napoca, la învățământ cu frecvență.

Pentru a evita cozile si a reduce timpii de așteptare, vă rugăm să vă programați on-line accesând butonul SOLICITARE ABONAMENTE PENTRU STUDENȚI de pe site-ul nostru www.ctpcj.ro sau link-ul: https://e-primariaclujnapoca.ro/ctp/.

Pentru ridicarea cardului/abonamentului la data, ora și Centrul de vânzare alese, cu următoarele documente:
- cartea de identitate
- cardul de transport (daca dețineți deja unul)
- carnetul de student (vizat la zi dacă nu ați fost găsit în Sistemul informatic al învățământului)
- pentru abonamentele metropolitane aprobate de comunele Apahida, Baciu, Chinteni, Ciurila, Florești, Gilău este necesar să aveți domiciliul stabil pe raza comunei sau să prezentați o adeverință de la Primăria UAT-ului privind acordarea gratuității.

Ulterior veți putea reîncărca trimestrial/lunar abonamentul de la AUTOMATELE din stații, înainte de expirarea abonamentului de pe card. Lista centrelor de carduri o găsiți accesând următorul link https://ctpcj.ro/index.php/ro/ticketing/centre-ticketing

Comenteaza