News alert Vești bune! Cluj-Napoca, la un pas de ridicarea restricțiilor săptămânale. Cât e incidența

Vești bune! Cluj-Napoca, la un pas de ridicarea restricțiilor săptămânale. Cât e incidența

Rata de infectare cu noul coronavirus la mia de locuitori a mai scăzut la Cluj-Napoca, astfel că municipiul are șanse să scape de măsurile impuse în timpul săptămânii.

Incidența cazurilor de COVID-19 e în scădere la Cluj-Napoca - de la 7,11 duminică, la 7,07 luni. Dacă se menține tendința descrescătoare, municipiul are șanse să scape cât de curând de restricțiile impuse și în timpul săptămânii.

Deocamdată, pentru că rata infectărilor e peste pragul de 7 cazuri la mie, noile restricții - închiderea magazinelor la ora 18:00 şi circulaţia interzisă după 20:00, cât şi închiderea sălilor de sport - rămân în vigoare. În momentul în care incidența coboară sub 7, restricţiile suplimentare, impuse de luni până joi, vor fi anulate.

Totuși, atâta vreme cât incidența rămâne peste 4 la mie, vor continua să se aplice măsurile din weekend. La nivel de județ rata infectărilor cu coronavirus a ajuns luni la 6,16 la mie, în scădere față de sâmbătă, când era 6,40, dar în creștere față de duminică, când a coborât la 6,12 cazuri/1.000 locuitori.

Comenteaza