Oraşul Cluj-Napoca are cea mai ridicată calitate a vieții din România

Oraşul Cluj-Napoca are cea mai ridicată calitate a vieții din România

Conform Barometrului Urban național publicat la 1 octombrie 2020, municipiul Cluj-Napoca are cea mai ridicată calitate a vieții din ţara noastră. Capitala e doar pe locul patru. 

Municipiul Cluj-Napoca este pe primul loc în România sub aspectul condițiilor de viață ale oamenilor care locuiesc în oraș și, de asemenea, este poziționat ca cel mai atractiv oraș în cadrul Barometrului Urban publicat recent pe barometru-urban-2020 și realizat sub egida Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și a Băncii Mondiale.

Top orașe atractive:
Cluj-Napoca 21,8%
Brașov 15,6%
Timișoara 10,3%
București 9,8%
Sibiu 9,7%
Oradea 7,6%
Constanța 3,8%
Iași 3,1%

Din perspectiva condițiilor de viață ale oamenilor care locuiesc în oraș (acces la servicii, mod de petrecere a timpului liber, utilități) Cluj-Napoca (17,4%) este urmat de București (12,3%), Brașov (10,7%) și Timișoara (8,7%).

"Municipiul nostru este apreciat din perspectivă economică și educațională, dar și a altor aspecte precum facilitățile culturale sau transportul public. La fel ca în cazul tuturor orașelor mari, barometrul indică și domenii unde e necesar să avem mare atenție, precum cel al poluării urbane sau probleme sociale importante precum locuințele sociale", scrie primarul Emil Boc pe pagina sa de socializare.

Barometrul Urban a fost dezvoltat în cadrul proiectului de elaborare a Politicii Urbane a României și publicat pe 1 octombrie 2020. Datele au fost colectate în perioada 1 iulie – 15 august 2020, în cadrul unui sondaj cuprinzător privind calitatea vieții în 41 de localități urbane din România. Sondajul a fost modelat după Eurobarometrul Flash, care se aplică periodic unor orașe selectate din Uniunea Europeană.

Comenteaza