Breaking news Cluj-Napoca a ieșit din "zona roșie". Se redeschid localurile, teatrele și cinematografele

Cluj-Napoca a ieșit din "zona roșie". Se redeschid localurile, teatrele și cinematografele
cluj panorama

Rata infectărilor la Cluj-Napoca a scăzut sub pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, ceea ce permite redeschiderea parțială a localurilor și sălilor de spectacol.

Incidența cazurilor de COVID a scăzut la 2,97 la Cluj-Napoca, ceea ce permite redeschiderea localurilor cu 30% din capacitate, a declarat secretarul general adjunct al guvernului, Mircea Abrudean, fost prefect al Clujului. 

"Azi am început o nouă etapă în cariera profesională, o dată cu prima zi în această funcție. E o provocare importantă și vă asigur că îmi voi îndeplini atribuțiile cu demnitate, profesionalism și eficiență, așa cum m-am străduit să o fac și în funcția de prefect al județului. Le spuneam colegilor din Cluj, mai în glumă, mai în serios, că nu vreau să plec până nu ridicăm restricțiile cauzate de rata mare de incidență din Cluj-Napoca.

Iată că luni rata este de 2,97 și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va reevalua măsurile la 14 zile, urmând ca din 9 februarie, ora 00:00, să fie ridicate parțial restricțiile, în special în domeniul hoteluri, restaurante, catering, cel mai afectat în această perioadă. Practic vor putea funcționa restaurantele la interior, la o capacitate de maxim 30% din locuri, cinematografele, cafenelele, instituțiile de cultură.

E un prim pas spre normalitatea pe care o așteptăm cu toții. Sunt convins că lucrurile vor merge tot mai bine și clujenii vor fi în continuare responsabili și vor susține eforturile autorităților. Datorită acestei atitudini, avem azi în județul Cluj 58 de unități administrativ teritoriale în scenariul verde, 18 în scenariul galben și 5 în scenariul roșu. Voi rămâne pe mai departe preocupat și implicat în tot ce înseamnă proiectele Clujului și aproape de clujeni", a transmis Mircea Abrudean.

Comenteaza