CJ dă 110.000 de lei pentru localităţile afectate de inundaţiile din luna mai

CJ dă 110.000 de lei pentru localităţile afectate de inundaţiile din luna mai
Două comune clujene vor beneficia de un sprijin financiar din partea Consiliului Judeţean (CJ) Cluj în vederea eliminării parţiale a calamităţilor naturale produse în luna mai a acestui an.

După ce în luna mai comunele Măguri-Răcătău şi Negreni au fost grav afectate de precipitaţiile abundente şi de fenomenele hidrometeorologice ieşite din comun, cele două unităţi administrativ teritoriale vor beneficia de bani din partea forului judeţean, pentru a elimina pagubele produse.

Comuna Măguri Răcătău a solicitat acordarea unui sprijin financiar, în sumă de 60.000 lei, din fondul de rezervă al bugetului local al judeţului, pentru a elimina efectele produse de calamităţile naturale din luna mai 2014, produse pe raza administrativă a comunei. Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă Cluj a efectuat o evaluare a pagubelor produse în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase, respectiv ploi abundente care au distrus total sau parţial mai multe drumuri comunale, forestiere şi vicinale, podeţe şi captări de apă potabilă, care se cifrează la suma de 148 mii lei.

Tot din fondul de rezervă al bugetului local al judeţului Cluj, pentru eliminarea parţială a efectelor produse de calamităţile naturale din luna mai 2014, va primi finanţare şi comuna Negreni, unde autorităţile judeţene vor acorda suma de 50.000 de lei.

 

Comenteaza