CJ Cluj scoate la vânzare 98 de cabinete medicale VIDEO

CJ Cluj scoate la vânzare 98 de cabinete medicale VIDEO
Consiliul Judeţean Cluj intenţionează să vândă 98 de cabinete medicale, situate în 9 imobile, şi aflate în patrimoniul privat al administraţiei judeţene, a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, Horea Uioreanu.

Uioreanu va propune, azi după masă, în şedinţa de consiliu, constituirea unei comisii pentru vânzarea spaţiilor medicale şi a uneia de contestaţie. Cele două comisii urmează ai aibă în componenţă: două persoane din aparatul de specialitate, un reprezentant al autorităţii de sănătate publică judeţene, un reprezentant al colegiului teritorial al medicilor şi, după caz, un reprezentant al colegiului teritorial al medicilor dentişti;un reprezentant al direcţiei generale a finanţelor publice judeţene şi doi consilieri judeţeni.

"Deoarece spaţiile cu destinaţia de cabinete medicale sau în care se desfăşoară activităţi conexe actului medical şi terenurile aferente acestora se vând numai dacă este clarificată situaţia lor juridică, vom declanşa procedurile necesare pentru achiziţia unor servicii de cadastru pentru efectuarea măsurătorilor în vederea actualizării datelor de carte funciară şi întocmirea documentaţiilor cadastrale de dezlipire şi înscriere în cartea funciară a dreptului de proprietate a judeţului Cluj. După ce această etapă va fi finalizată, vom achiziţiona servicii de evaluare, pentru a stabili preţul corect al acestor spaţii", a spus Uioreanu.

Într-o primă etapă vor fi scoase la vânzare 47 de cabinete. Pe măsura ce se va încheia procesul de întabulare şi celelalte imobile vor intra în procedură de vânzare. Toţi chiriaşii şi-au exprimat intenţia de cumpărare a acestor spaţii în condiţiile fixate de Consiliul Judeţean.

La această dată Consiliul Judeţean Cluj colectează din redevenţele plătite de medici pentru cabinete aproximativ 5.000 de euro/an.

 

 

Etichete
Comenteaza