CJ Cluj pregăteşte rezilierea contractului de refacere a drumurilor judeţene

CJ Cluj pregăteşte rezilierea contractului de refacere a drumurilor judeţene
Consiliul Judeţean pregăteşte rezilierea contractului pentru reabilitarea şi modernizarea a 423 de kilometri de drumuri judeţene. Rezilierea se face pe cale amiabilă, prestatorii solicitând plata lucrărilor efectuate în 2013 şi neachitate încă.

Firmele contractante nu au respectat prevederile contractului de proiectare si executie a lucrărilor, drept urmare Consiliul Judeţean a hotărât rezilierea acestui contract.

"În data de 18, prin mandatul pe care l-am primit astazi voi semna rezilierea contractului. Dupa rezilierea contractului se va intra in front cu firmele noastre de intretinere si drumul, cel putin de la Taga unde problema este cea mai mare, de la Fizes de fapt, va incepe sa fie reabilitat pe direct de catre Consiliul Judetean", a afirmat Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Consiliul Judeţean va interveni, după rezilierea contractului, pe partea de întreţinere a drumurilor. Preşedintele CJ Cluj spune că drumurile judeţene vor fi scoase la licitaţie bucată cu bucată, iar cei care vor câştiga licitaţia vor executa lucrările.

Drumul din zona Ţaga-Fizeş va fi reabilitat direct de către Consiliul Judeţean.

Contractul de modernizare şi reabilitare pentru 423 kilometri de drumuri judeţene din Cluj, care urmează să fie reziliat în 18 mai, a fost atribuit de CJ Cluj în vara anului 2011 către 3 firme pentru suma de 281,7 milioane lei, adica peste 66 milioane euro.

 

Comenteaza