CJ Cluj caută un nou evaluator pentru terenurile de la aeroport, după protestele proprietarilor despăgubiți cu 50 de bani/mp

CJ Cluj caută un nou evaluator pentru terenurile de la aeroport, după protestele proprietarilor despăgubiți cu 50 de bani/mp

Consiliul Județean Cluj va lansa licitația pentru o nouă expertiză privind prețurile cu care terenurile de la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj vor fi expropriate, pentru devierea Someșului și prelungirea pistei la 3.500 de metri.

"În data de 23 va avea loc deschiderea ofertelor pentru un nou evaluator. Asta înseamnă că acest evaluator își va asuma responsabilitatea în totalitate pe expertiză, iar noi, la fel ca în cazul primei etape de exproprieri, nu vom putea să acordăm sumele decât în limita expertizei făcute de ei. Nu e la îndemâna mea, eu aș vrea să le dau oamenilor cât mai mult. Expertiza va spune care este valoarea de piață, la fiecare teren în parte. Când expertiza va fi finalizată, îl vom chema pe evaluator în fața consilierilor județeni, ca să ne explice de ce un anumit teren are valoarea respectivă. Oamenii sunt nemulțumiți și spun că eu nu doresc să le dau sumele de bani, dar niciunul dintre noi nu le poate da mai mult sau mai puțin decât spune expertul", a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Acesta a spus că speră ca noul guvern să aloce mai mulți bani pentru acest obiectiv, spunând că, din suma alocată în 2019 de guvernul Dăncilă, se puteau devia 10 metri de Someș.

"Legat de continuarea devierii Someșului și prelungirea pistei, sper ca guvernul Orban să dea mai mulți bani decât a dat guvernul PSD, respectiv vreo 3 milioane de lei, cât a dat anul trecut. Cu acei bani, poți face 10 metri de ridicare de pietriș de acolo", a arătat Tișe. 

Amintim că, la ședința consiliului județean din 29 noiembrie 2019, câțiva proprietari de terenuri au protestat, nemulțumiți de prețul cu care urmau să fie despăgubiți pentru parcelele expropriate pentru extinderea pistei aeroportului.

Pe ordinea de zi a ședinței din noiembrie era un proiect de hotărâre pentru emiterea efectivă a deciziei de expropriere pentru realizarea lucrării de utilitate publică ”Amenajarea râului Someşul Mic în municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj”, pe raza localităților Cluj-Napoca și Apahida – etapa a II-a.

Este vorba despre 334 de proprietari care urmau să fie despăgubiți cu sume modice, de circa 0,45 de lei per metru pătrat. Ca urmare a protestului, consilierii județeni au amânat votul pe proiectul legat de exproprieri de pe ordinea de zi.

Comenteaza