Consiliul Județean a primit terenul pentru Spitalul Pediatric Monobloc. Ministrul Fondurilor Europene garantează banii

Consiliul Județean a primit terenul pentru Spitalul Pediatric Monobloc. Ministrul Fondurilor Europene garantează banii

La sediul Consiliului Județean (CJ) Cluj, președintele Alin Tișe și rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV), Cornel Cătoi, au semnat protocolul de predare-primire a terenului pe care se va construi noul Spital Pediatric Mobobloc (SPM).

Acest teren a intrat în posesia CJ printr-o lege adoptată în procedură de urgență de către Parlamentul României, la inițiativa județului Cluj și cu sprijinul parlamentarilor clujeni. Tot în această perioadă, în urma discuțiilor purtate de președintele CJ Cluj, Alin Tișe, cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, s-a stabilit faptul că proiectul privind construirea SPM se finanțează prin Mecanismul pentru Recuperare și Reziliență.

Parteneriatul pe care CJ îl are cu Ministerul Fondurilor Europene este garanția construirii din fonduri europene a celui mai modern spital pediatric din țară, care va fi edificat în cel mai scurt timp, conform oficialilor instituției clujene.

„Copiii noștri merită tot ceea ce este mai bun, de aceea construirea acestui spital reprezintă o prioritate județeană și regională, cu un impact major în creșterea calității actului medical pediatric”, a spus Alin Tișe.

Pentru implementarea rapidă a proiectului, CJ și Ordinul Arhitecților din România au demarat concursul internațional de soluții în vederea realizării SPM, la cele mai înalte standarde. Au fost semnate contractele privind întocmirea documentațiilor topografice și cadastrale, respectiv serviciile de investigare geotehnică a terenurilor de fundare pentru terenul pe care va fi construită instituția spitalicească.

Cu o valoare estimată de 50 de milioane de euro, noul SPM va reuni toate secțiile actualului Spital de Copii, cele care în prezent își desfășoară activitatea în 14 clădiri aflate în nouă locații diferite din Cluj-Napoca, având o distanță medie de 4 km între ele.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza