City managerul Clujului neagă plecarea la Bucureşti

City managerul Clujului neagă plecarea la Bucureşti

Interimatul lui Ioan Pintea la conducerea Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA se apropie de final, iar vizat pentru şefia instituției ar fi Gheorghe Șurubaru, administratorul public al Clujului.

Contactat de ZIUA de CLUJ, Șurubaru s-a arătat deranjat de acest subiect şi susține că nu va părăsi instituția. "A mai trebuit să răspund la întrebarea asta, nu ştiu cine tot scoate vorbele astea. Nu plec de la primărie atât timp cât este nevoie de mine sau cel puțin până la finalul mandatului', a declarat Șurubaru.

Amintim că în 2016, Primăria Cluj-Napoca l-a numit în funcţia de administrator public pe fostul viceprimar Gheorghe Şurubaru, în urma unui concurs la care a fost singurul candidat. Șurubaru a deținut în trecut funcția de viceprimar al municipiului, iar înainte să vină în primărie a fost director în Regionala CFR Cluj.

În ceea ce priveşte conducerea Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, in 13 februarie, Consiliul de Administraţie al acesteia l-a desemnat pe Ioan Pintea ca director general interimar, pentru un mandat de patru luni.

Pintea coordonează activitatea CFR SA, compania naţională care administrează şi gestionează infrastructura feroviară publică, până la finalizarea procedurii de selecţie, conform prevederilor privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

Acesta și-a propus implementarea a două obiective importante: prioritizarea și accelerarea programelor de modernizare a infrastructurii feroviare, precum și promovarea altor obiective de investiții cu impact major in dezvoltarea rețelei feroviare.

Pintea, de profesie inginer, a absolvit Institutul Politehnic din Cluj-Napoca, Facultatea de Căi Ferate Drumuri și Poduri și are o experiență de 30 de ani în domeniul feroviar, până la preluarea noului mandat ocupând funcția de director al Sucursalei Regionale de Căi Ferate Brașov.

Comenteaza