200 de locuri din creșele de stat din Cluj-Napoca sunt neocupate

200 de locuri din creșele de stat din Cluj-Napoca sunt neocupate

Primarul Emil Boc a declarat, la ZIUA LIVE, că nu toate locurile disponibile în prezent în creșele de stat din Cluj-Napoca sunt ocupate.

”E o preocupare reală pentru toți părinții ce se întâmplă din toamnă cu copiii. În ceea ce privește creșele, noi le-am deschis primii în țară, dar în noile condiții se cam înjumătățește numărul de locuri care pot fi oferite. Încă nu sunt ocupate cele 700 de locuri disponibile în condițiile măsurilor de protecție impuse. Sunt cam 500 ocupate, dar este vară.

În 15 octombrie vor fi disponibile și cele 90 de locuri noi pe str. G. Alexandrescu. Tot în 15 octombrie - sper să se poată încadra cu toate avizările în acest termen - va fi deschisă o creșă în Bună Ziua, cu 50-60 de locuri.

Este o creșă preluată în domeniul public, realizată de un privat, s-a realizat predarea-primirea către noi, facem în curând o ședință de consiliu local să o preluăm în domeniul public și apoi trecem la dotare cu mobilier, echipamente, asigurarea de personal ca să avem mai multe locuri”, a spus primarul Emil Boc.

Părinții care nu găsesc loc la creșele de stat pot opta pentru ajutorul la plata bonelor. ”Facem un apel ca cei care cunosc bone să le recomande celor care lucrează acum fără carte de muncă în acest domeniu, să urmeze acest curs de 120 de ore organizat de Agenția Județeană pentru Ocupare a Forței de Muncă. În acest fel pot beneficia familiile care le angajează de un sprijin financiar de la primărie, sprijin de până la 715 lei. Cei care nu vor găsi loc la creșele de stat pot beneficia de acest ajutor”, a spus Emil Boc.

Primarul a spus că este suținătorul descentralizării deciziei privind deschiderea școlilor. ”Am discutat acea propunere, inclusiv ca un mod de a determina oamenii să fie mai responsabili, să se descentralizeze deschiderea școlilor. Unde sunt cazuri mai puține să se poată deschide școlile în toamnă”.

Comenteaza