Cinematograful Dacia, gata doar în 2014 VIDEO

Cinematograful Dacia, gata doar în 2014 VIDEO
Cinematograful Dacia va putea fi folosit de mănăştureni doar anul viitor; Primăria a început licitaţia pentru proiectare, şi după ce o finalizează pe aceasta va începe o alta, de execuţie. Aceasta face ca lucrările să dureze până în 2014.

 

Amintim, cinematograful din Mănăştur a fost incendiat de două ori, cel mai probabil de persoane fără adăpost, având în vedere că imobilul e părăsit de ani de zile. Autorii nu au fost prinşi.

RADEF Româniafilm a predat, în 2009, patru cinematografe către Primăria Cluj-Napoca - Mărăşti, Dacia, Favorit şi Victoria. Cinematograful Mărăşti a fost redeschis pentru public după lucrări care au costat două milioane de lei. În ce priveşte cinematograful Favorit, care funcţiona într-un imobil retrocedat, acesta nu va mai putea fi folosit ca atare.

În noiembrie 2011, instanţa a obligat firma care ocupa spaţiul, Atriss SRL, să plătească o sumă de 763.008 lei ca taxă de ocupare abuzivă a cinematografului şi la plata majorărilor de întârziere până la stingerea tuturor obligaţiilor.

Imobilul a ajuns în administrarea Atriss SRL în 1996, după un contract de închiriere cu RADEF Româniafilm. În 2004, regia a transmis firmei o ofertă de vânzare a activului. Din cauza unui ordin de ministru,însă, procedura vânzării a fost sistată în 2005. Contractul de închiriere a expirat în 2009 iar de atunci Atriss şi Primăria Cluj-Napoca s-au judecat pe dreptul de intrare în imobil. Procesul a fost câştigat în martie de Primărie.

Cinematograful din Mănăştur a fost dat în folosinţă în 1981, cu două săli de cinema.

Vezi mai jos ce spune directorul tehnic al Primăriei, Virgil Poruţiu, despre mersul lucrărilor la cinematograful Dacia:

Comenteaza