Video Cine va opera Centrul de Management Integrat al Deșeurilor și când va „intra în pâine” / Ce se întâmplă cu Lotul 1

Cine va opera Centrul de Management Integrat al Deșeurilor și când va „intra în pâine” / Ce se întâmplă cu Lotul 1
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Bucureștenii de la Supercom au pus un adevărat monopol pe gunoaiele din Cluj adjudecându-și, pe lângă loturile 2 și 3, și gestionarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID).

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre situația CMID-ului din județ, dar și despre licitația de colectare a gunoaielor de pe Lotul 1, care cuprinde și municipiul Cluj-Napoca.

„Săptămâna trecută s-a finalizat procedura de predare a acestui centru către operator. Deci de câteva zile avem operator, este vorba de societatea Supercom. Practic, în maximum patru luni, RADP, care gestionează provizoriul CMID-ul, va preda acest centru noului operator.

În paralel, mai avem o singură licitație care este în curs, respectiv cea de colectare. Este vorba de Lotul 1, care presupune Cluj-Napoca și comunele din jur plus Huedin și comunele din jur. Această licitație o gestionează Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Deșeuri.

Termenul de finalizare este luna martie, după care vom avea și pe acest lot operatorul care va ridica gunoaiele. Cu această ultimă licitație, acest sistem integrat devine în sfârșit funcțional pe partea de colectare și pe partea de gestionare a centrului”, a afirmat, la ZIUA LIVE, liderul forului administrativ județean.

De asemenea, potrivit lui Tișe, firma care a câștigat loturile 2 și 3 (Supercom - n.red.) intră acum în localități și comune pentru a face contracte cu oamenii.

Supercom, patronată de un milionar mason

Supercom SA București aparține familiei lui Ilie Ciuclea, un milionar de top, fost senator PSD și, mai apoi, vicepreședinte al UNPR. Denumit de presă ,,Lordul gunoaielor”, Ilie Ciuclea este membru al Ordinului Cavalerilor Templieri Masoni ai Ritului York din România, iar în 2013, a fost ales Mare Comandor al acestuia. Presa a scris că Supercom SA a fost înființată de Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea și Alexandru Bittner, un apropiat al lui Adrian Năstase, și cedată, ulterior, familiei Ciuclea.

Compania Supercom a declarat pe anul trecut o cifră de afaceri de aproape 220 milioane lei, un profit de 8,5 milioane lei și 1.907 angajați. Compania are contracte de salubrizare în București, Dâmbovița, Bistrița, Hunedoara, Caraș-Severin, Ilfov, Ialomița și Gorj.

Comenteaza