Cine trimite la Cluj un lot de 50 de autobuze noi. CTP confirmă

Cine trimite la Cluj un lot de 50 de autobuze noi. CTP confirmă
Licitaţia de la Compania de Transport Public (CTP) s-a finalizat marţi. Clujul a mai cumpărat 10 autobuze diesel scurte în 2015.

UPDATE Sursele portalului Linia9.ro arată că şi Solaris a fost descalificată, aşa încât Mercedes rămăsese singurul ofertant. Există însă şi o prima contestaţie, pe procedura de licitaţie, făcută de Isuzu, care nu a apucat să depună oferta.

UPDATE 2 Informațiile obținute de Linia9 au fost confirmate de directorul CTP, Liviu Neag. „Mercedes a câştigat licitația, cu un preț de 219.500 de euro. În faza evaluării tehnice şi economici-financiare, a fost descalificată compania BMC. În finală au intrat Mercedes şi Solaris.

S-a trecut la etapa a doua a evaluării ofertei, unde s-a constatat că Solaris nu a respectat cerințele din caietul de sarcini şi a fost de asemenea descalificată. Deocamdată eu ştiu că ar exista o conrestație de la BMC. În cel mult două săptămâni vom şti dacă putem trece la semnarea contractului. Vor fi două contracte secvențiale. Mercedes va trebui să livreze 25 de autobuze până la sfârşitul anului şi încă 25 până în 31 ianuarie 2018", a spus Neag.

Ştirea iniţială:

Mercedes va livra Clujului 50 de autobuze scurte noi, susţin sursele Linia9.ro. Numele firmei câştigătoare a fost stabilit marţi, în jurul orei 16:00. Trei companii au făcut oferte pentru această licitaţie.

Alături de Mercedes, s-au mai înscris Solaris, polonezii care au trimis deja Clujului 40 de autobuze articulate, dar şi BMC România. Cei de la BMC au fost însă descalificaţi, astfel că „finala” atribuirii s-a ţinut între Mercedes şi Solaris. 100% a fost punctajul obţinut de oferta Mercedes, companie care astfel a fost declarată drept câştigătoare a licitaţiei.

10.950.000

DE EURO, FĂRĂ TVA, AR URMA SĂ COSTE CELE 50 DE AUTOBUZE MERCEDES. PREŢUL UNUIA ESTE, POTRIVIT OFERTEI, DE 219.000 DE EURO, CU DOAR 1.000 DE EURO SUB ESTIMAREA FĂCUTĂ DE CTP. 

Dacă nu vor exista contestaţii, se va trece la semnarea contractului. Vehiculele vor fi diesel, cu euro 6, modelul scurt, de 12 m, echipate full, cu camere video interioare şi exterioare, computer de bord, sistem de numărare a călătorilor, trapă pentru persoane cu dizabilităţi şi validatoare de ticketing. Banii pentru achiziţie provin dintr-un credit de 20 de milioane de euro obţinut de la Raiffeisen Bank.

Etichete
Comenteaza