Cine răspunde pentru jaful de la Clujana

Cine răspunde pentru jaful de la Clujana
Membrii Consiliului de Administraţie al Clujana, care au activat în perioada în care societatea a fost prejudiciată cu sume importante, şi-au dat demisia, a informat liderul administraţiei judeţene, Horea Uioreanu. Acesta a precizat că după finalizarea anchetei în acest caz, se va lua o decizie dacă se impune sau nu să fie sesizată şi instanţa.

Nici până în prezent nu a fost recuperat prejudiciul creat de fosta conducere a societăţii Clujana, a arătat liderul administraţiei judeţene, Horea Uioreanu. Acesta a precizat că din raportul Curţii de Conturi reiese că Radu Ţărmure, care a condus Clujana în perioada 2008-2020, a sustras în repetate rânduri bani din societate, astfel că s-a ajuns la un prejudiciu total de circa 200.000 de lei. O parte din bani (100.000 de lei) ar fi fost deja recuperaţi, iar pentru restul încă se poartă negocieri. "Au fost solicitate întâlniri de reconciliere pentru recuperarea prejudiciului, însă nici Radu Ţărmure nici ceilalţi directori nu s-au prezentat. După ce am primit raportul Curţii de Conturi, am trimis şi eu corpul de control al Consiliului Judeţean, care ne-a confirmat toată această situaţie. Acum rămâne să vedem ce este de făcut. Dacă se impune sau nu să sesizăm instanţa", a comentat Uioreanu.

El a explicat că prima grijă a administraţiei judeţene va fi să găsească o soluţie pentru cei 400 de angajaţi, care trebuie să-şi păstreze locurile de muncă. Între timp au demisionat şi membrii Consiliului de Administraţie al societăţii (Pasztor Csaba, Valentin Peter şi Florin Gliga). "În Consiliul de Administraţie al Clujana au fost puşi numai membri ai PDL şi UDMR. Din 2010 şi până în prezent, aceştia au demisionat pe rând", a spus Uioreanu. Consiliul de Administraţie avea obligaţia să supravegheze activitatea managerială a directorului şi să informeze reprezentanţii Consiliului Judeţean (acţionari majoritari), legat de toate aceste nereguli.

 

Comenteaza