Foto Cine face modernizarea Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Cluj

Luni, 6 martie 2023, a fost desemnat câștigătorul Concursului Internațional de Soluții pentru modernizarea Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca. Valoarea premiului I depășește 3,5 milioane lei.

PREMIUL I - Proiectul cu numărul 119 – JZ1984 - Arhi Box s.r.l. (Cluj-Napoca) Autori principali: Andrei Andone, Ștefania Pustai, Mihai Racu, Hunor Bako, Călin Lada. Colaboratori arhitectură: Ștefania Pașca, Dragoș David, Luisa Azamfirei, Gabriel Sevan, Vlad Filip, Daniel Negrea. Colaboratori specialități: Ing. Horia Pop.

Concursul a fost organizat de Primăria Cluj-Napoca, împreună cu Ordinul Arhitecților din România (OAR) și cu sprijinul Filialei Teritoriale Transilvania. Au fost jurizate 33 de proiecte.

Municipalitatea dorește rezolvarea a cât mai multe din lipsurile și problemele cu care se confruntă în prezent atât clădirile, cât și instituția Liceului Lucian Blaga din Cluj-Napoca, dar și spațiul urban adiacent. Ca atare, se urmărește obținerea unei soluții optime, cu un buget de investiție mediu, care să propună o foarte bună gestionare a lucrărilor de construcții necesare atingerii obiectivelor, respectând normele și standardele din domeniul construcțiilor școlare și, în același timp, a funcțiunilor conexe și reglementările urbanistice ale zonei. Scopul concursului este (1) găsirea echilibrului optim între modernizarea funcțională a clădirilor școlii, integrarea în sit a extinderilor, aspectul arhitectural, soluțiile tehnice, soluțiile economice, soluțiile funcționale pentru extinderea liceului în aria de concurs, (2) transformarea străzilor adiacente într-un spațiu urban vibrant, de bună calitate.

Obiectivele propriu-zise ale proiectului se referă la completarea și reorganizarea ansamblului educațional în vederea maximizării suprafețelor folosite pentru școală și adaptării spațiilor acesteia la principiile educaționale ale secolului nostru, precum și la exigențele de eficientizare energetică, integrarea în zona a clădirilor existente și adecvarea noilor intervenții, amenajarea curții școlii cu accent pe suprafețe verzi cât mai mari și materiale prietenoase cu mediului, amenajarea spațiului urban adiacent liceului în vederea facilitării parcurgerii cât mai plăcute și sigure a acestuia de către elevi și profesori, locuitorii zonei sau trecători și generând o infrastructură de calitate prin integrarea principiilor walkable și smart city.

 

Comenteaza