Cine a câștigat licitația pentru proiectarea Spitalului Regional de Urgență din Cluj și când va fi gata

Cine a câștigat licitația pentru proiectarea Spitalului Regional de Urgență din Cluj și când va fi gata

Ministerul Sănătății a anunțat că a fost desemnat câștigătorul licitației pentru proiectarea Spitalului Regional de Urgență din Cluj. Proiectul tehnic de execuție (PT) trebuie finalizat în 12 luni. 

A început proiectarea spitalului regional din Cluj. Câștigătorul licitației este Asocierea 3TI Progetti Italia – Ingineria Integrata S.p.A, Aduro Impex SRL, ATI Project SRL – o asociere italo-română. Consorțiul are obligația, conform contractului, să finalizeze Proiectul tehnic de execuție (PT) în 12 luni.

Contractul mai prevede 60 de luni pentru asistență tehnică (inclusiv pe perioada execuției lucrărilor de construcție) și alte 60 de luni perioada de notificare a defectelor (garanția lucrărilor). Bugetul pentru lucrările de proiectare și asistență tehnică este de aproximativ 10 milioane de euro.

Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea 849 de paturi pentru îngrijirea pacienților internați, 19 săli de operație, 60 de paturi pentru urgențe, 70 de camere pentru îngrijiri în ambulatoriu și circa 80 de camere dedicate serviciilor de diagnostic și tratament (imagistică, servicii chirurgicale, endoscopie, cardiologie, etc.).

Unitatea sanitară va funcționa ca spital de urgență de nivel înalt și va fi organizat, în premieră pe centre de servicii (ex: Centrul de cap și gât, Centrul toracică, Centrul Abdominală, Centrul de medicină internă, Centrul pentru mamă și copil, etc) și va utiliza tehnologii medicale avansate.

Construirea spitalului va dura 4 ani de la semnarea contractului de execuție iar valoarea totală a investiției, inclusiv TVA, este de 540 de milioane de euro, mai anunță Ministerul Sănătății. 

Fostul comisar european Corina Creţu, în prezent europarlamentar, a afirmat, referindu-se la proiectele spitalelor regionale pe care România vrea să le construiască pe bani europeni, că „fiecare ministru al Sănătăţii care a venit a vrut un alt proiect”, a transmis g4media.ro

Ea a mai spus că nicio altă ţară nu a avut nevoie de şapte ani pentru a ridica un astfel de spital, și că România trebuie să se grăbească deoarece după 2027 banii se vor pierde.

Comenteaza