CFR 1907, datornică de top la bugetul local. Condamnatul Ioan Bene e pe ''lista rușinii'' cu două firme

CFR 1907, datornică de top la bugetul local. Condamnatul Ioan Bene e pe ''lista rușinii'' cu două firme

Primăria a publicat o listă a societăților care au datorii la bugetul municipiului.

Pe lista cu societăți care au obligații fiscale restante la bugetul municipiului se află 14 entități juridice. Datoriile totale ale acestora trec de 8 milioane de lei. Printre acestea se află Cartierul Tineretului Cluj SA, o societate fără activitate; aceasta ar fi urmat să construiască un cartier de locuințe în Someșeni. Pe locul al doilea se află societatea Unirea SA, controlată de omul de afaceri Ioan Bene, condamnat definitiv la închisoare în dosarul ”Uioreanu”. Bene este pe locul al optulea și cu SC Napocamin SA, având o datorie de 179.003 lei.

Clubul de fotbal CFR Cluj a urcat pe locul al patrulea în top, cu o datorie de 245.229 de lei.

Iată top 5 datornici la bugetul local:

1. Cartierul Tineretului SA - 4.469.023 lei. În societatea pe acțiuni, Consiliul Local deține 51%, iar Polus Real Estate, 49%. Acționarii sunt în acest moment în proces. Toată lumea asociază Polus Real Estate cu Paszkany Arpad, dar acesta nu apare în acționariat. 

2. Unirea SA - 2.137.895 lei. Unirea este controlată de familia Bene. Printre acționari apar Mirela Bene, firma Ben&Ben, Napocamin, dar și Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, cu 15%. Ioan Bene este în Italia, unde va ispăși, se pare, pedeapsa de 3 ani și 8 luni de închisoare cu executată primită pentru mituirea lui Horea Uioreanu.

3. Gormet SRL - 290.636 lei. Societatea aparține lui Richard Gebert, din Wiesenbronn, Germania. Administrator este Imre Jozsef, din Târgu Secuiesc. Gormet și-a plătit o parte din datorie; în primăvară suma era mai mare, 669.680 lei.

4. CFR 1907 Cluj - 245.229 lei. Clubul este controlat de omul de afaceri Nelu Varga, prin intermediul lui Marian Băgăcean.

5. Akros Development Partners - 263.931 lei. Este deținută de un off-shore din Gibraltar, iar administrator este un londonez, Simon James Blakebrough.

Comenteaza