Cerşetorii sunt de neoprit. Ce au constatat poliţiştii

Cerşetorii sunt de neoprit. Ce au constatat poliţiştii
Cerşetorii clujeni nu se lasă uşor intimidaţi, iar amenzile primite nu înseamnă nimic pentru ei. Aceasta este concluzia care se poate trage dintr-un raport al Primăriei Cluj-Napoca.

 

Pe parcursul anului trecut au fost identificate 833 de persoane care apelează la mila publicului. Aceeaşi sursă arată că în ciuda controalelor frecvente efectuate de poliţiştii locali cerşetorii se reîntorc la "locul de muncă", zilnic regăsindu-se aceleaşi două-trei persoane în stradă.

"Au fost întocmite 871 de procese verbale de constatare a contravenţiei în conformitate cu prevederile HCL nr. 422/1999 modificată de HCL nr. 108/2010 şi legea nr. 61/1991 rep", se arată în raport.

Totodată, prin intermediul numărului de telefon 0264/955, pus la dispoziţie pentru sesizarea cazurilor de cerşetorie, din septembrie până în decembrie au fost anunţate 77 de astfel de situaţii.

Nici în acest an Clujul nu stă mai bine la acest capitol. Spre exemplu, în primele două săptămâni ale lunii martie poliţiştii locali au identificat 38 de persoane care apelau la mila publicului pe raza municipiului, majoritatea venite din alte părţi.

În funcţie de situaţie, după ce sunt amendaţi, cerşetorii domiciliaţi în Cluj-Napoca sunt conduşi la Centrul de Găzduire Temporară de pe str. Oaşului nr. 298, iar cei din alte părţi sunt însoţiţi la gară, fiind îndrumaţi spre localităţile de domiciliu. Măsurile luate nu îi determină însă să renunţe la practicarea cerşetoriei.

În încercarea de a stopa fenomenul, municipalitatea locală a lansat în vara anului trecut, la iniţiativa consilierului local PSD Claudia Anastase, o campanie de informare și conștientizare a comunității cu privire la această problemă. În cadrul acesteia au fost pregătite 50 de panouri, 100 de afișe și 50.000 de stickere cu mesaje menite să conștientizeze cetățenii asupra zădărniciei ajutorului dat cerșetorilor prin oferirea unor sume de bani, ce au fost amplasate în locurile intens frecventate de aceste persoane.

Comenteaza