Cererea GOTO Parking NU a avut succes. Creșterea prețurilor la parcarea Aeroportului Cluj, pusă pe „hold”

Cererea GOTO Parking NU a avut succes. Creșterea prețurilor la parcarea Aeroportului Cluj, pusă pe „hold”
| Foto: stirileprotv.ro

Firma GOTO PARKING SRL solicitase Consiliului Județean Cluj majorarea tarifelor la parcarea Aeroportului Internațional Avram Iancu. Forul administrativ județean a decis amânarea proiectului de hotărâre pentru a putea fi analizat mai în detaliu.

Proiectul de hotărâre privind avizarea tarifelor de parcare actualizate, aplicate de GOTO PARKING SRL, a fost supusă dezbaterii și votului consilierilor județeni în ședința ordinară de miercuri, 27 aprilie, 2022.

Potrivit documentației, în ceea ce privește parcarea de scurtă durată, tarifele ar trebui să se majoreze cu câțiva lei, dar pentru perioadele mai lungi de timp scumpirile sunt chiar cu peste 100 de lei.

Directorul Direcției Juridice din cadrul CJ Cluj a explicat că firma care administrează parcarea privată a Aeroportului a solicitat creșterea acestor tarife, invocând motive precum creșterea prețurilor de consum, efectele pandemiei asupra rezultatelor economice a companiei, dar și asigurarea bugetului pentru o investiție ulterioară.

Consilierul USR Ionuț Florea a cerut amânarea proiectului: „Nu se justitică deloc această solicitare. De asemenea, riscăm și o ilegalitate. Nu există calcule clare în solicitarea lor. Este lipsită de fundament real. În ceea ce privește inflația, aceasta a fost de 7,83% în doi ani, iar ei cer o scumpire cu 54% în doi ani”, a afirmat Florea.

Alin Tișe a fost de acord cu amânarea proiectului

Liderul forului administrativ județean, Alin Tișe, a fost de acord cu cererea de amânare a proiectului, care a venit de la mai mulți consilieri.

„Ideea este în felul următor: noi avem obligația să analizăm solicitarea lor. Rolul nostru este să vedem dacă se justifică ceea ce au cerut. Pot propune o amânare atât a dezbaterii, cât și a analizei finale. Pentru a nu avea dubii trebuie ca întreg dosarul să fie analizat și de comisia juridică, dar și de cea economică”, a spus președintele CJ Cluj.

Așadar, proiectul de hotărâre a fost amânat.

Amintim, în urmă cu o zi, Sindicatul Independent al Aeroportului Cluj a solicitat intervenția DNA-ului în legătură cu acest subiect, afirmând că cererea GOTO Parking este nejustificată.

Ultima majorare solicitată de către societatea GOTO PARKING SRL și aprobată de CJ Cluj a fost în luna octombrie a anului 2020.

Comenteaza