Cererea de finanțare pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj – faza II, validată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Cererea de finanțare pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj – faza II, validată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în cadrul Programului Sănătate, a validat cu succes cererea de finanțare pentru proiectul "Construire Spital Regional de Urgență Cluj – faza II", în cadrul Priorității 4: Investiții în infrastructuri spitalicești. Acest milestone reprezintă o etapă importantă în continuarea investițiilor în spitalele regionale de urgență din Iași, Cluj și Craiova.

Implementat de către echipa Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate, proiectul a fost selectat după o evaluare atentă din punct de vedere tehnic și financiar.

''Spitalul Regional de Urgență Cluj va fi un reper esențial pentru îmbunătățirea calității și eficienței asistenței spitalicești de urgență din regiunea de Nord-Vest. Prin concentrarea asupra îmbunătățirii accesului populației, cu o atenție specială acordată grupurilor de pacienți vulnerabili, acest spital va oferi servicii de înaltă calitate în domeniul spitalizării acute terțiare. Obiectivul este de a contribui semnificativ la ameliorarea stării generale de sănătate a populației din județul Cluj și din regiunea de Nord-Vest României. Această confirmare reprezintă nu doar o validare a eforturilor depuse, ci și o promisiune pentru viitorul îmbunătățirilor semnificative în infrastructura de sănătate'', transmit autoritățile.

În urmă cu o lună, Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate a desemnat antreprenorul pentru primele lucrări de construcții ale spitalului. Este vorba despre Ubitech Construcții SRL, care va avea la dispoziție 8 luni pentru finalizarea lucrărilor, de la emiterea ordinului pentru începerea acestora.

Contractul, cu o valoare licitată de 52.277.047,79 lei (fără TVA), presupune lucrări de organizare de șantier, excavare grosieră a pământului, devierea rețelelor de utilități și amenajarea căilor temporare de acces precum și construcția unei incinte etanșe de pereți mulați și ziduri de sprijin din piloți forați.

La finalizare, Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea o suprafață construită totală de 184.013 mp, din care 176.638 clădirea principală, structurată pe 8 niveluri S+P+5E+Eth, heliport. Suprafața terenului pe care va fi construit viitorul spital este de 143.064 mp.

Spitalul va avea o structură modernă, la standarde europene, din punct de vedere arhitectural, medical, al echipamentelor și a tehnologiei IT. În proiectul spitalului sunt prevăzute 22 săli de operație, 4 săli de nașteri și 849 de paturi (106 paturi vor fi pentru îngrijiri critice, inclusiv terapie internsivă, terapie intensivă de urgență și terapie intersivă de urgență și îngrijiri a arșilor).

Comenteaza