Centura Metropolitană a primit avizul de mediu

Centura Metropolitană a primit avizul de mediu
puz centura

Una dintre cele mai mari investiții de infrastructura din Cluj-Napoca - Drumul Transregio (TR35) - Centura Metropolitană și drumurile de legătură - a primit avizul de mediu. 

"CNAIR și MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA în calitate de titulari, anunţă publicul interesat asupra luării deciziei și emiterii Avizului de mediu pentru „PUZ STUDIU DE FEZABILITATE”: - ETAPA I - DRUM TRANSREGIO FELEAC TR 35–CENTURA METROPOLITANĂ - ETAPA II - DRUM TRANSREGIO FELEAC TR 35 - DRUMURI DE LEGĂTURĂ”, din cadrul proiectului general DRUM TRANSREGIO FELEAC TR 35 pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca; comuna Florești: satele Florești și Luna de Sus; comuna Gilău: sat Gilău; comuna Baciu: satele Baciu, Suceagu și Popești; comuna Apahida: satele Apahida, Sânnicoară și Subcoastă; comuna Feleacu: sat Feleacu; comuna Căpușu Mare: sat Căpușu Mare, județul Cluj. Avizul de mediu nr.1/30.12.2020 poate fi consultat pe site-ul APM Cluj, www.apmcj.anpm.ro la secțiunea Reglementări", se arată pe site-ul municipalităţii.

Proiectul prevede construirea de drumuri noi cu cel puțin 4 benzi sau lărgirea drumului existent. Prima etapă cuprinde 65 km de centură și de drumuri de legătură, dintre care TR35 are 41 km, iar a doua, drumuri de legătură de 30 km, dintre care Apahida - 2,2 km, Florești - 7 km și Cluj-Napoca – 21 km. 

Centura metropolitană va începe din Gilău, de la nodul Autostrăzii Transilvania, traversând zona de nord a comunelor Floreşti şi Gilău şi municipiul Cluj-Napoca, până la Apahida, unde va face joncţiunea cu Centura Vâlcele - Apahida. Investiţia în acest proiect va depăşi 250 de milioane de euro, din care 150 de milioane bani europeni.

VEZI ŞI Traseul Centurii Metropolitane Cluj, prezentat VIDEO! Unde vor fi tunele şi pasaje

Comenteaza