Foto Cea mai nouă sală polivalentă din Cluj prinde contur! Ce lucrări se fac acum

Lucrările avansează vizibil la Sala Polivalentă din municipiul Turda, evaluată la 23 milioane de euro și care va avea peste 3.000 de locuri.

După ce s-a montat suprafața de joc la interior, în acest moment s-a trecut deja la amenajarea zonei adiacente săli. S-a asfaltat parcarea, iar acum a început și asfaltarea drumului.

Cu fiecare zi ce trece, vedem cum infrastructura se conturează și cum visul de a avea un loc spectaculos pentru sport și evenimente devine realitate. Echipa de constructori depune eforturi susținute pentru a finaliza detaliile și pentru a se asigura că Turda Arena va fi un loc de referință în domeniul sportului și al divertismentului”, a transmis primarul din Turda, Cristian Matei.

Lucrările la noua sală - etapa 1, organizare de șantier - au debutat în septembrie 2020. Pe terenul de 6.845 mp va fi construită o sală polivalentă cu un etaj, care va avea o suprafață utilă de 10.071 mp și o capacitate de 3.320 de locuri. Prin construirea noii săli vor fi asigurate condițiile necesare pentru desfășurarea de competiții sportive la nivel internațional, dar și pentru organizare de concerte, dar și alte evenimente socio-culturale. 

Acest proiect integrează și celelalte facilități sportive din zonă și va aduce beneficii vieții sportive și culturale din municipiu. CNI a finalizat procedura de licitație pentru construirea Sălii Polivalente din Turda, o investiție de 18 milioane de euro, la care s-au mai adăugat costuri de 5 milioane, aceasta fiind câștigată de clujenii de la ACI.

Sala de sport cu un etaj va avea o înălțime maximă de 19 m, suprafață construită de 8.693 mp și desfășurată de 12.793 mp. Subsolul va cuprinde un bazin înot de relaxare și cameră tehnică. La demisol se vor regăsi vestiare cu dușuri și grupuri sanitare, sală bazin de înot, sală de forță, spații tehnice, spații de depozitare, cameră de masaj, saună, cabinet și de fizioterapie, holuri, scări de acces.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza