Ce zice Boc despre anularea proiectului parcului fotovoltaic VIDEO

Ce zice Boc despre anularea proiectului parcului fotovoltaic VIDEO
Instanţa a "tras pe dreapta" parcul fotovoltaic de pe Dealul Sf. Gheorghe, Boc se conformează şi speră în continuarea proiectului imobiliar Cartierul Tineretului.

"E un conflict acolo între asociaţi. Respectăm deciziile instanţelor. Poate, odată cu dezgheţarea vremurilor imobiliare se poate continua proiectul Cartierul Tineretului. A căzut pe fondul crizei economice, poate acum e o şansă de a se relua proiectul", a declarat primarul Emil Boc.

Polus Real Estate, partenerul Primăriei Cluj-Napoca în proiectul imobiliar Cartierul Tineretului, reconvertit într-un parc fotovoltaic, a anunţat marţi că a scos din joc societatea Green Energy Napoca care a intrat în locul PRE pentru a produce energie verde, în loc de locuinţe. Curtea de Apel Mureş a dat o sentinţă definitivă în acest sens.

Mai mult, conducerea PRE vrea dizolvarea şi lichidarea societăţii SC Cartierul Tineretului în care primăria deţine 51% din participaţii. Primăria a autorizat deja parcul fotovoltaic care urma să înlocuiască proiectul Cartierul Tineretului pe Dealul Sf. Gheorghe încă de la finalul lui 2012.

În asociarea cu primăria, pentru a pregăti proiectul Cartierului Tineretului, PRE a investit, după cum susţine, 8 milioane de euro. Parteneriat primăriei a fost susţinut de omul de afaceri Arpad Paszkany, acţionar cu 13% în PRE, cel despre care acţionarii majoritari ai acestei companii au susţinut că a fost, împotriva voinţei lor, artizan al afacerii de reconvesie a cartierului de locuinţe într-un business cu energie verde.

Citeşte mai multe despre acest subiect AICI.

Comenteaza