Ce spune Boc după ce a decis să păstreze taxele la nivelul de anul trecut VIDEO

Ce spune Boc după ce a decis să păstreze taxele la nivelul de anul trecut VIDEO
După o săptămână se incertitudini , telenivela texelor şi impozitelor a luat sfârşit la Cluj. Anul acesta la Cluj vom plăti taxe la acelaşi nivel ca şi anul trecut. Asta după ce iniţial Consiliul a aprobat majorarea lor cu 16%, aşa cum prevede ordonanţa de urgenţă emisă de guvern, iar apoi a decis, prin excepţie, ca în acest an impozitele să rămână la acelaşi nivel ca în 2012. Suspendată timp de o săptămână, încasarea dărilor va reîncepe de mâine dimineaţă.

Cele două hotărâri au fost adoptate cu unanimitate de voturi. Ele prevăd, pe de o parte, majorarea taxelor şi impozitelor locale cu 16%. Măsura va fi aplicată însă numai de anul viitor: pentru 2013 consilierii au hotărât să menţină acelaşi nivel al taxelor şi impozitelor locale ca şi în 2012.

"De astăzi clujenii se pot prezenta la ghişee pentru a-şi achita taxele şi impozitele locale la acelaşi nivel ca şi în 2012", spune primarul Emil Boc. "Avem hotărâre de consiliu local aprobată în unanimitate şi păstrăm pentru 2013 acelaşi nivel al impozitelor şi taxelor locale. Păcat că a fost nevoie de atât scandal ca să putem ajunge la o decizie firească".

"Din punctul de vedere al grupului USL este o abordare potrivită, deoarece bugetul local al municipiului Cluj are permisivitate pentru a păstra impozitele şi taxele locale la nivelul impozitelor colectate în anul 2012", adaugă consilierul local USL Claudia Anastase.

Primarul Emil Boc spune că nu se teme de ameninţările premierului Victor Ponta, care a declarat că primăriile care nu majorează taxele şi impozite locale nu vor primi aceşti bani de la bugetul de stat. "Premierul nu-i vătaful bugetului naţional, el trebuie să respecte legile în vigoare. Banii se alocă potrivit prevederilor legale, iar Clujul este un contributor major al bugetului naţional şi trebuie să dea înapoi exact ceea ce prevede legea", adaugă Boc.

După ce a fost suspendată timp ce o săptămână, încasarea taxelor şi impozitelor locale se va relua mâine dimineaţă.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Zoli Szucs

Comenteaza